Godaste tacopajen
Förra veckan gjorde vi en god tacopaj som jag vill dela med mig av. Receptet är från Aftonbladet.


Pajdeg | ||
4 dl | ||
2 tsk | ||
0,5 tsk | ||
50 gram | ||
15 cl | ||
Fyllning |
||
500 gram | ||
1 msk | ||
1 st | ||
1 st påse | ||
2 klyftor |
1 dl | ||
3 st | ||
2 dl | ||
4 msk | ||
2 dl | ||
Garnering |
||
1 st | ||
200 gram |
Tillagning
1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
2. Häll i mjölken och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4. Skala och hacka löken.
5. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.
6. När köttfärsen är stekt tillsätter du taco-kryddorna och vattnet.
7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
8. Häll köttfärsen i pajskalet.
9. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.
10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.
11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.
12. Skala och skiva rödlöken.
13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nacho-chips och kanske en salsa.
Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
2. Häll i mjölken och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4. Skala och hacka löken.
5. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.
6. När köttfärsen är stekt tillsätter du taco-kryddorna och vattnet.
7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
8. Häll köttfärsen i pajskalet.
9. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.
10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.
11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.
12. Skala och skiva rödlöken.
13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nacho-chips och kanske en salsa.

Kommentarer
Anette
Mmmmm, den såg o lät smarrig. Det receptet måste jag prova.
Kramiz
Anette
Det där var ju underbart gott!
Bjöd mamma på middag i dag och det blev en hit.
Kommer definitivt att göra det där fler gånger.
Fortsätt gärna dela med dig av nya recept :-P
Kramiz
Marie
Tack för tipset, det måste vi prova!
Trackback