Godaste tacopajen

Förra veckan gjorde vi en god tacopaj som jag vill dela med mig av. Receptet är från Aftonbladet.


Pajdeg
4 dl 
2 tsk 
0,5 tsk 
50 gram 
15 cl 

Fyllning
500 gram 
1 msk 
1 st 
1 st påse
2 klyftor 
1 dl 
3 st 
2 dl 
4 msk 
2 dl 

Garnering
1 st 
200 gram 

Tillagning

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.


2. Häll i mjölken och rör ihop.


3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!


4. Skala och hacka löken.


5. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.


6. När köttfärsen är stekt tillsätter du taco-kryddorna och vattnet.


7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.


8. Häll köttfärsen i pajskalet.


9. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.


10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.


11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.


12. Skala och skiva rödlöken.


13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nacho-chips och kanske en salsa.



Kommentarer
Anette

Mmmmm, den såg o lät smarrig. Det receptet måste jag prova.



Kramiz

2010-10-18 @ 12:16:42
URL: http://anettenyberg.blogspot.com
Anette

Det där var ju underbart gott!

Bjöd mamma på middag i dag och det blev en hit.

Kommer definitivt att göra det där fler gånger.

Fortsätt gärna dela med dig av nya recept :-P



Kramiz

2010-10-19 @ 20:33:57
URL: http://anettenyberg.blogspot.com
Marie

Tack för tipset, det måste vi prova!

2010-10-19 @ 21:39:48
URL: http://marpan.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0