Upplyftande film..

Då har februari gått och Hjalmar har hunnit bli fyra månader! Alla har sagt att de växer så fort men det förstår man inte innan.. Allt funkar så bra nu. Jag försöker njuta av stunderna med Hjalmar och Patrik och den där förlamande tröttheten som legat över mig har börjat lätta. Ljuset och våren är på väg tillbaka. Jag brukar påstå att alla årstider har sin skönhet men nu är jag jäkligt less på vinter och framförallt mörkret. Jag är mer en sommarmänniska och längtar efter sommaren som en tok nu. Tänk att i sommar så kommer jag dessutom inte arbeta... jag ska ligga på stranden varje solig dag. (Hoppas Hjalmar uppskattar att bada som vi gör!) Där emellan ska vi springa omkring barfota i gräset här hemma i trädgården och pyssla. Vilken lycka.

Vi har haft en fantastiskt skön helg ihop här hemma. Det har varit vanligt pyssel med städning, skottning och betala räkningar men där emellan har vi myst i soffan framför brasa och film. Hela tre filmer har avverkats i helgen och alla var så olika och bra. Det var länge sedan jag kunde känna mig uppfylld av en film och jag vet inte om det beror på att jag inte har varit mottaglig eller om det helt enkelt bara inte har varit bra filmer.
Följande filmer kan jag iaf rekomendera...

 Feelgoodfilm!

 Rolig svensk film

 Hämningslös och spännande!

Under veckan som gått har 4 (!) små bebiskompisar till Hjalmar kommit till världen! Ska bli så mysigt att få se dem irl för än så länge har jag bara sett dem på bild. Tre av dem ligger kvar på prematuren i några veckor så vi håller tummarna att de ska växa sig starka fort!

Jag har så mycket i huvudet i kväll... det blir kanske lite rörigt att läsa.
Nu är det dags för sängen... skulle kunna skriva en massa mer i dag men det hinner jag förhoppningsvis med att göra i morgon. 
(Note to self: ta hand om dina vänner bättre! ta hand om dig själv bättre! och var inte så jävla feg!)

GO`NATT!

Fredagsmys...

Mannen, min älskling står vid spisen och steker kycklingfilé till god fredagsmiddag, Hjalmar och jag blev bortkörda så då passar jag på att göra ett kort inlägg innan vi ska fredagsmysa med mat och film!



Idag har vi varit en sväng till Diana och hennes Gabriel.. mycket trevligt att träffa dom igen! Lillkillarna har ännu inte börjat uppskatta varanndras sällskap men mammorna gör det iaf. :)

Duschväggen blev uppsatt för någon dag sedan och i går var jag och Hjalmar till Ikea och handlade ett draperi... det blev mycket finare där inne än de gamla väggarna i plast!

Hmmm... draperiet är i verkligheten riktigt vitt och glasväggen ofärgad! Dålig bild! Men, men...



TREVLIG HELG!!

Rackarns unge...

Det går inte så bra med ligga-på-magen-övningarna så han kommer väl fortsätta vara platt i bakhuvudet vår lilla Hjalmar... Jag försöker träna flera gånger om dagen men han ligger bara en liten liten stund på magen innan han vänder sig till rygg. Den lilla rackarn! Förb****d blir han oxå...  :)



Han har varit lite svår att få nöjd nu i några dagar... vi ska gärna bära honom hela tiden och när han ska sova så håller han så hårt i mig med båda händerna. Stackars lilla älskling... jag önskar att jag visste hur jag skulle göra honom glad. Det har varit små korta stunder då han faktiskt har börjat skratta högt... ett underbart litet gulligt skratt som gurglar där nere i magen på honom! Då glömmer jag att nacken och axlarna värker av bärandet. Han är så underbar och jag kan titta på honom i timmar. Det är väl så att det händer mycket med honom nu och det är därför han inte har varit riktigt glad som han brukar vara. Vi har väl oxå varit bortskämda med att han varit glad så gott som hela tiden.

Här hemma pysslas det med en ny duschvägg.. var tvugna att plocka bort den gamla eftersom gubben som byggde huset hade satt fast duschväggarna med trälister och de har nu ruttnat såklart. Det blir mycket finare med den nya och lättare att göra rent. Förhoppningsvis blir det klart nu i kväll! :)

I helgen var vi som sagt hem till mina föräldrar och hann med att träffa en hel del av stora tjocka släkten... alltid lika trevligt!! Hjalmar blir så bortskämd med ompyssling, bus och grejer varenda gång vi åker dit! Det uppskattas verkligen. Vi blir faktiskt rätt bortskämda alla tre för den delen.. med god mat och mys och allt sånt! Tack alla för helgen, vi älskar er!


Fredag!

Härligt med fredag!! I dag åker vi till Kramfors för att träffa mormor & morfar och morbror Jonas & Kristin som kommer upp från Stockholm! Mysigt att få träffa alla. Så under dagen är det bara förberedelser som gäller.. tvättmaskinen går för fullt och väskan väntar på att bli packad. Vi var duktiga på att packa mycket redan innan Hjalmar kom men nu fyller vi bilen varje gång vi åker bort över en helg! Ändå har vi en ganska stor kombi... :) Man vill ju inte sakna något.

Lillen ligger ute i vagnen och sover så sött. De dagar jag lägger honom inne sover han inte alls bra eller speciellt länge. Då kan det bli tio-tjugo minuter och får han sova ute så blir det oftast flera timmar i sträck och han är mer nöjd när han vaknar. Jag får mer tid att göra bort saker här inne och kan sedan fokusera mer på Hjalmar när han är vaken. I dag har jag satt myggnätet hårt spänt över vagnen då jag blev påmind om hur katterna kan hoppa upp... bättre att försäkra sig lite.

I går var Patrik på simhallen och jag blev lite avis på honom när han hade bastat och duschat länge,länge.. Tror att jag måste ta mig tid att gå dit någon kväll nästa vecka. Saknar vattengympan men nu känns det lite sent att börja igen, får börja nästa termin istället. Jag skulle så gärna vilja gå till solariet oxå så jag slipper känna mig så otroligt blek... får se om det kan bli en pyssla-om-mig-kväll till veckan.

Så här ser älsklingen ut i dag, tuff va!? ;) Ha en bra helg!

Kvällsmys i soffan





I går hade vi besök av tre fina mammor med bebisar från föräldrautbildningen! Roligt att se hur olika alla våra bebisar är och roligt att höra hur allt funkar för andra. Jag hoppas att vi kommer träffas fler gånger. 
I går kväll var hela familjen trötta och passade på att mysa framför brasa och os.

Kycklingsoppa

Nu puttrar en kycklingsoppa på spisen... en soppa går ju faktiskt lätt att göra och den här smakade smaskens om man får skryta! ;) Som vanligt när jag lagar mat så blir det hitta-på-efter-vägen-recept... det är ju då det är som roligast. Nu låter det kanske som att jag lagar mat ofta men det ska jag erkänna att jag inte gör... iaf inte har gjort. Nu när jag är hemma på dagarna så blir det helt naturligt jag som lagar mat. Tidigare har mannen i huset skött matlagningen oftast eftersom han var hemma före mig från jobbet. Det är först nu som lusten att laga mat har kommit tillbaka till mig, så nu ska det bli lite annan mat i huset än makaroner och köttbullar med ketchup har jag tänkt!!

Hjalmar ligger ute i vagnen och sover efter en kort promenad som vi gjorde tidigare. Det börjar verkligen vara härliga dagar ute nu! Sol och -4 grader i dag, det är härligt. Snart hoppas jag att jag ska kunna sitta i en snödriva och sola mig hela dagarna! ;)

Testa att göra min kycklingsoppa.... den är gjord på en höft men detta hade jag iaf i:

kycklingfilé
rotselleri
morot
palsternacka
purjolök
matlagningsgrädde
kycklingfond
buljongtärning
soja, salt, vitpeppar, curry och rivet citronskal

Jag bryner rotsakerna först och mixar en del av dem med stavmixern, sedan bryner jag kycklingen som jag skurit i mindre bitar. Saltar och kryddar lite, fyller på med vatten och kokar upp. Sänker värmen så att det får puttra och kryddar lite mer. Låter puttra ett tag och sedan i med matlagningsgrädde och puttra ett tag till. MUMS! I dag serveras den med vitlöksbröd.

Vår helg har varit skön... vi började med en god middag i fredags och två bra filmer. Inglourious basterds och The Ugly truth båda kan rekomenderas!! Annars har vi pysslat hemma, varit på 41-årskalas på lördag och i går söndag var vi bjudna till Maria & Jens på god alla-hjärtans-middag, riktigt lyxigt!

I helgen har jag oxå pimpat Hjalmars rum med ny gardin och nya kuddar. Tyckte han behövde något mindre puttinuttigt nu när han blivit så stor.. ;)






Här händer det grejer!

Nu händer det verkligen mycket med Hjalmar! Han testar in fina röst hela tiden! Jollrar och pratar och gråter! Han som har somnat så fort han kommit in i bilen vill nu helt plötsligt inte alls åka bil! Då skriker han så fruktansvärt, hela hela vägen... så stannar jag och kollar till honom, stoppar in nappen och tröstar och allt ser bra ut tills jag stänger bildörren och ska åka iväg igen... Någon som har tips på hur vi ka göra så att det blir roligt att åka bil igen?? ;) Det kan vara ganska enerverande att köra med en bebis som skriker sig högröd i baksätet!

I går dök ett annat fenomen upp.. inga andra än jag och Patrik fick prata med och gärna inte ens kika på Hjalmar. Då gömde han huvudet och kröp ihop intill mig innan han började gråta. Lillgubben börjar bli lite blyg!! Maria skulle hålla honom men när han såg mig så sträckte han sig efter mig och tittade bedjande på mig som att han ville att jag skulle rädda honom. Så nu kommer det kanske en period när han är lite blyg om det inte var bara i går.

Det är så underbart med helg! Skönt att få ha Patrik här hemma i två dagar. Vi har inte planerat mycket.. blir lite pyssel här hemma och ev. en tur till Krångkrå för att gratulera frun i huset. Solen skiner ute och det ser så fint ut... termometern har stannat på -16 grader så lite kallt är det allt.

Jag var som sagt ut till Birsta i veckan och skaffade en stol till lillkillen.. han blir plötsligt så stor i den! :)

Birsta i dag

Jag har inte varit bra på att uppdatera direkt... det är så mycket som händer och de stunder som det inte händer något försöker jag tillbringa med mina älsklingar här hemma. Idag står Birsta på schemat sedan blir resten av veckan lugn!

I går hade vi fullt upp hela dagen så Hjalmar och jag var helt borta i går kväll. Vi var på babysång och öppna sedan lunch hos Mari och hennes Isak innan det var dags att promenera till bvc för föräldraträff. Mycket springande med barnvagnen hit och dit mellan alla ställen så motion fick jag iaf. ;) Trevligt var det oxå!

I dag tänkte jag att jag skulle skaffa en matstol till Hjalmar! Stora killen! Jag tror inte alls att det är några problem för honom att sitta i en sån om man pallar upp runt om... förhoppningsvis gillar han att få sitta i samma höjd som oss vid matbordet. :) Möter upp Diana och hennes Gabriel där ute i birsta, det blir trevligt.

Vi tränar några gånger om dagen med att ligga på magen nu.. det går liiiite bättre för varje gång men han gillar det inte.



Nu vaknar han så då drar vi mot Birsta... Ha en bra dag!

Vaccinerad kille..

I dag har jag jobbat på trädgårn några timmar igen! Ganska roligt att komma iväg en stund men oj vad jag längtar hem efter några timmar! Grabbarna hade haft det bra här hemma utan mig...skönt att det funkar bra. :)

I går blev Hjalmar vaccinerad, stackarn... Han var så glad och skrattade åt bvc-tanten hela tiden medans hon vägde och mätte och informerade en massa. Sedan tog hon tag i hans lilla ben och stack första sprutan i ena låret och Hjalmar blev alldeles tyst och stel! Sedan lila i ansiktet och efter det kom gallskriket. Då hade han ändå ett ben kvar och den sprutan skulle göra mer ont... åh vad det gjorde ont i mig. Han grät en stund efteråt men det gick faktiskt över snabbare än jag vågade hoppas på. I natt vi ett-tiden när vi var uppe hade han lite feber efter sprutorna, inte så hög men han fick lite alvedon och sedan sov han bra fram till fem i morse, käkade med  Patrik(!) och somnade sedan om.
Stora killen väger nu 5170g och är 58cm lång! Hans kurvor pekar rakt uppåt, det känns skönt.. speciellt när  jag har slutat att ge honom så mycket ersättning och kommit igång med amningen ist.

Eftermiddagen i går tillbringades i Birsta.. det är så svårt att inte handla en massa till Hjalmar och jag kikade inte ens på något åt mig själv förrutom en ny amningsbehå. Till lillen fyndade jag en massa tröjor på P.o.P för 50:-/st och en tunnare mössa för 25:-... en hel hög med dregellappar inhandlades på Name it.  Sedan kunde vi inte låta bli att köpa en till overall åt honom på Babyproffsen... en lite tunnare i fleece med spöket Laban på. Den var perfekt i dag när det var -1 grad och sol!! Så underbart fint väder. Reimaoverallen som jag köpte på Tradera hade varit alldeles för varm idag.

Nu sover lillkillen och andra killen här hemma sitter i soffan framför en hockeymatch.. Mätta och belåtna efter en supergod hemmagjord pizza är vi och resten av kvällen planeras att spenderas i soffan framför schlagern från Övik.
I morgon ska vi bara vara hemma och njuta av att få vara lediga ihop tror jag. :)


Lillgrabben var inte på humör när jag skulle fota honom i den nya overallen på väg ut... men han är ju så söt ändå. ;)  

Bildkavalkad

Eftersom jag är så jäkla trött och slut efter att ha varit vaken i natt och sedan skottat gården i 2½ timme så bjuder jag på några bilder... En sån tur vi hade som blev bjudna på middag i kväll! När Patrik kommer hem ska jag passa på att duscha och vila lite.

Nu till bilderna..

Hjalmar tränar på att lyfta huvudet...


men det är inte så skoj någon lång stund...


Mamma har fyndat Laban-body på Tradera... Hjalmar är så fin i den.


Vi funderar på om lillälsklingen börjar få tänder.. han dreglar massor, vill tugga på mammas fingrar hela tiden och i natt har det inte gått en hel timme mellan varje gång han har vaknat och gnällt... mammas hjärta.

Öppna förskolan!

I dag har vi varit på öppna förskolan med en annan mamma från föräldragruppen och hennes lilla Isak. Det var mysigt! I morse när jag var tvungen att väcka lillen och försöka få i honom lite mat innan vi promenerade upp så kändes det inte som någon bra idé... men det gick bra. Han satt och kikade ett bra tag, sedan fick han lite mat och sedan kikade han lite till.. skrattade och sprattlade och till slut somnade han i min famn. Jag fick vara lite mer social, och han fick se lite nytt, nya människor och en massa färgranna leksaker och grejer. Nästa vecka kommer de att ha babysången där oxå, det blir skitbra. :) En hyffsad promenad blir det ju på köpet oxå.

Nu tar jag mig en liten paus.. har en sockerkaka i ugnen, sitter på facebook och bloggar innan Patrik kommer hem och det är dags att börja med mat. Hjalmar sover ute i vagnen,har sovit i över tre timmar. Han verkar sova bättre ute så jag får nog börja promenera mera! Kan ju inte skada... då kanske man kan lyckas gå ner lite gravidkilon och förhoppningsvis några till. Fast då måste jag nog sluta vara den där godisråttan som jag blivit...

Jag trodde nog att gravidkilona skulle rinna bort lättare.. det skulle ju gå så lätt bara jag ammade. Men tji fick jag.. de biter sig fast hårt. Kanske blir det lättare i vår inbillar jag mig... lättare att ta sig ut och mer lust till förändringar. Men det kanske bara är undanflykter, jag vet inte. Jag har egentligen aldrig lidit speciellt mycket av alla mina extra kilon.. inga problem att röra mig, inte ont i knän eller andra leder, inget högt blodtryck.. Ska jag vara helt ärlig så glömmer jag bort dem och kan påminnas om hur många de är när jag ser mig själv på bild. Men de finns ju där och innerst inne skulle jag vilja vara en hälsosam människa som tar hand om mig själv och får leva länge. Så det är väl dags att börja snart...

Men just nu har jag en sockerkaka i ugnen som jag hoppas att jag får bjuda någon på i kväll. Man måste ju ha något att locka med när man som jag är sällskapsjuk! ;)

Det ser inte så jättemysigt ut att sova ute.. men mammas älskling verkar gilla det...



Snabb uppdatering..

..är så trött.. Lilleman har precis somnat så nu ska även jag hoppa ner i sängen. Sov skitdåligt natten som var. Hoppas på bättre natt i natt... '

Vi blev kvar i Kramfors hela helgen.. Min farmor hade piggat på sig ordentligt, det var så skönt att se. Hon var sitt vanliga krävande jag och hade en hel lista med saker som hon ville ha fixat innan vi kom upp. Det är viktigt att man ser fräsch ut på rehab vet ni! ;)

Har haft Patriks mamma med man på besök i dag... så det bjöds på stek till middag inte dumt det. Bra bjudmat när man inte har tid att stå så mycket vid spisen, det sköter ju sig själv där i ugnen.

I morgon ska vi upp lite tidigare än vanligt, tänkte att vi skulle besöka öppna förskolan för första gången. Så jag ska vara hos Mari redan vid nio, tidigt för mig det.. :) Det blir skoj att se vad det är. Tyvärr missar vi ju babysången då... men samtidigt får jag en chans att jämnföra.

Nästa tisdag börjar föräldraträffarna... det ska bli jättekul! Hoppas vi blir många! :)

Lovar bättre uppdatering i morgon! Natti natti

RSS 2.0