Mitt i natten...

Somnade med barnen på dagen och vi sov alla tre i tre timmar! Så nu ligger jag och har svårt att somna.. i morgon är det dags för Hjalmar att gå till dagis igen. Jag och Engla ska på babysång. Mysigt. Men det här blev ett kort inlägg för nu kom Hjalmar och ville sova med mig. God natt!

Bildbomb


Jag kan inte påstå att jag prioriterar bloggen så högt längre. Vi har fullt upp med vardagslivet ändå. Ni får stå ut med att jag uppdaterar då och då och att det då lätt blir såna bildbomber som det blir i dag! Nu är vi äntligen friska och har så varit i några dagar! Hjalmar har ändå fått vara hemma från förskolan då många barn verkar vara sjuka och nu vill jag inte ha hem fler sjukdommar på ett bra tag. Fast han längtar efter barnen så han ska få gå dit på tisdag igen.

Det var rätt många dagar som vi satt här hemma i karantän efter masjuka och vi har försökt roa oss så gott vi kan. Engla har hunnit lära sig att sitta själv, duktiga tjejen! Hon har hunnit bli sex månader också!



Vi har flyttat in gästsängen intill vår säng så nu har vi en bamsesäng på 2,80 meter! Alla i familjen får lätt plats! Eftersom Hjalmar kommer in på nätterna och Engla sover intill mig så känns det som bästa lösningen för oss just nu. Vem vet... det kan ju ta många år innan de slutar komma och jag tycker att det är viktigt att få sova bra.


Vi har varit ute mycket..






Jag har hunnit börja längta efter dagar i växthuset igen...

 och Hjalmar efter gräsklippning.. ;-)


Vi har busat inne...


... ritat och målat i massor..


Engla tittar snällt på.



Så där ja! Nu har jag uppdaterat er lite. Nu ska jag krypa ner i soffan intill Patrik som har en sovande tjej i famnen. Fortsatt trevlig helg!

Kaos

Här hemma är det smått kaotiskt... I natt åkte både jag och Patrik på magsjuka. Usch och fy att man kan må så dåligt. Kräkor, dålig mage, ont i hela kroppen och feberfrossa förgyller vår dag. Stackars barnen är ganska pigga och vi föräldrar hinner och orkar inte med. Hjalmar har dragit fram hur mycket som helst så ska jag gå någonstans får jag kryssa mig fram. Vi får städa när vi mår bättre.

Engla spelar på munnen :)

Nu är helgen slut och i morgon är det dags för Patrik att jobba igen. Jag, Hjalmar och Engla är lediga och jag vet inte vad vi ska hitta på. Helgen har varit upp och ner. I fredags fick vi middagsgäster. Vi var 10 st i vårt lilla kök! Hade inte riktigt planerat för matgäster men det löste sig bra ändå. Som tur var hade vi köpt massa grillkorv och pommes så det blev enkelt tillagat. På lördags morgon vaknade vi 4.30 av en magsjuk Hjalmar som kräktes ner vår säng. Stackars liten var så hängig hela dagen. Kräkningarna slutade tidigt på förmiddagen men sedan fick han feber och var allmänt hängig. I morse var han pigg som en lärka igen och vi tog pulkor med oss till lilla pulkbacken en bit bortanför oss. Sedan blev det lunch och vila för hela familjen. Väcktes av P-I, Ullis och göteborgskan som kom på kaffe. Resten av dagen har vi bara varit hemma och grejat. Helgen tog slut alldeles för fort.

Nu ska jag bjuda på en film från i dag!


Gullungen vår!

Det är lite roligt att jag har en liknande film på Hjalmar i ungefär samma ålder på bloggen. Den kan du se här!

Namnsdagsbarn!

I går hade Hjalmar namnsdag och vi firade med att göra chokladcupcakes!

Smeten var som vanligt mest populär... :)



Engla tittade snällt på och passade på att leka med sin skallra emellanåt.



Dom blev inte så superfina...



Men supergoda! :)

Allt och inget..

Jag har faktiskt blivit lite bättre på att plocka fram kameran igen! Så nu har jag lite bilder att visa. :)

Engla har börjat lite smått med smakportioner... hon har smakat potatis, morot och majs-puré och gröt. Allt går ner fint. Men lillgumman fick så ont i magen så nu har hon inte fått något annat än bröstmjölk i flera dagar. Sedan åkte hon på feber. Vi får prova mer sen.




Julen är utstädad och det är så skönt med lite annat! Jag unnade oss årets första tulpanbukett. Underbart med tulpaner!


Hjalmar tar så bra hand om sin lillasyster. Våra gullungar!


Vi har hunnit vara i pulkbacken en massa gånger och det älskar Hjalmar. Den här bilden är från en dag då systrarna Berg var med oss och åkte. Härligt väder har det varit.


Tyvärr medför pulkåkningen rätt ofta sår i ansiktet.. men Hjalmar kliver bara upp och åker vidare han.



En eftermiddag efter dagis stannande vi ute och grillade korv till mellis... Det var väldigt uppskattat av Hjalmar kan jag lova. Först fick han åka pulka hem från dagis och sedan hjälptes vi åt att packa korv, ketchup, ved och lite andra grejer innan vi gjorde en brasa intill växthuset på baksidan. Vi skrev ett meddelande till pappa patrik så att han skulle hitta oss när han kom hem.



Engla tyckte nog att det var lite spännande att vakna upp i vagnen och få kika på brasan sedan.


Idag är Patrik och Hjalmar ute och åker spark med fam. Einarsson/Berg. De skulle grilla korv och så. Hjalmar var verkligen ivrig att få komma iväg. Jag hade gärna varit med men Engla och jag håller oss inne då hon haft sån feber i helgen. Idag verkar hon vara feberfri. Jag väckte henne kl 11.45 (!!) för att jag kände mig lite orolig när hon sov så länge. I går kväll hade hon 39,5 men då när jag väckte henne hade hon 37,5 i temp. Nu sover hon igen sedan en bra stund. Det tar väl på krafterna att ha feber och så har hon varit dålig i magen på det...


Bättre nu!

Jag behövde få gnälla av mig lite i tidigare inlägg.. nu känns det bättre. Jag behöver få vara för mig själv nån gång ibland annars blir jag lätt gnällig och nere. Det behövs inga långa stunder utan kan räcka med en promenad eller bara att få sitta ner och läsa en tidning i tystnad en stund. Nu har jag fått den tiden. Jag vet inte om Hjalmar är mer intensiv än andra tvååringar, men energirik är han i alla fall. Jag känner att jag inte alltid räcker till. Tyvärr hamnar lätt Patrik längre ner på prioriteringslistan och vi går liksom bara om varandra, pratar bara om vilken mat vi ska äta eller vem som ska ha ny blöja. Och så saknar jag våra andra samtal. Den här veckan har flutit på bättre då Hjalmar har varit sina 15 timmar på dagis. Engla blev mycket gladare efter lite kvalitetstid med mamma. Jag fick sitta själv och dricka kaffe i total tystnad. Jag hann sova nån extra timme. Jag hann städa undan julgardiner och sätta upp nya. Jag kom helt enkelt ikapp lite mer. Så nu känns det bara mysigt att ha båda hemma i morgon!

Säng-gnäll!

Ligger i sängen med telefonen. Engla har precis somnat om. Jag trodde hennes kvällsrutiner skulle ändras nu nån gång. I kväll somnade hon redan kl nio och jag hoppades att det skulle vara för natten men så var det inte. Jag vill inte gnälla men just nu önskar jag att vår sömn fungerade bättre. Att jag kunde lägga mig tidigt nån kväll när föregående natt varit jobbig. Eller att barnen kunde sova samtidigt nån gång. Den här tiden har Hjalmar börjat vakna och kommer då in hit och vill sova. Han skulle gärna sova ovanpå mig om han fick. Han kramar och stryker på mig och pillar med mitt öra hela nätterna igenom. Jag flyttar bort honom men han kryper strax tillbaka. Engla skulle gärna sova med bröstet i munnen hela natten. Visst är det mysigt. Men inte var natt. Jag sover ju aldrig bra.Patrik är numer förpassad till gästsängen för sover vi här alla fyra funkar det inte alls. En del av mig vill inte sluta amma medans en annan del längtar efter att få vara själv i alla fall några timmar. Tyvärr är det mest bara jag som kan ha Engla under kvällarna. Hos Patrik skriker hon så att Hjalmar vaknar. Nu har jag gnällt klart för i dag. God natt.

Övertrött busfrö

I går kväll hade jag svårt att få Engla att sova. Hon bara tokskrattade åt allt! Till slut var jag tvungen att ropa in Patrik som fick ta med videokameran. Våran glada lilla bebis!

Kort uppdatering från sängen

Borde väl sova men har så svårt att koppla av och bort nu för tiden. Här hemma rullar dagarna i väg fort. Snart helg igen. Skönt!! Jag har ju blivit lite bortskämd med att ha Patrik hemma över jul och nyår men denna veckan har han jobbat. Hjalmar är otroligt rastlös och jag försöker underhålla honom så gott jag kan. Men vi blir båda lätt frustrerade då Engla och hemmet också kräver tid och uppmärksamhet. Jag känner att jag inte riktigt räcker till. I morgon är det dags att ringa bvc ang Hjalmars utslag igen. De har inte försvunnit utan blivit fler. Så jag hoppas att de kollar upp dem ordentligt. Englas koppor har äntligen torkat så nu vågar vi oss ut igen. Nu känns det verkligen skönt att ha gjort bort vattkoppor! För övrigt så tycker jag att det är otroligt skönt med nytt år! Perfekt tillfälle att starta om på nytt. Nu ser jag fram emot ljusare tider och våren. Måste börja söka nytt jobb snart oxå. Jag tänker inte gå arbetslös efter denna mammaledighet! Nej nu har jag varit hemma i 2 år och 2 månader och några månader till blir det, men sedan vill jag arbeta!
RSS 2.0