Barnmorskan idag....

japp, idag stod ett besök hos barnmorskan på tur. Började inte så bra då jag var helt omöjlig att ta blodtryck på i dag!!.... hon har en digital blodtrycksmätare som hon brukar använda men den ville inte alls mäta på mig fast att vi testade massor av gånger. Till slut så fick hon testa att mäta på gammeldags vis med en sån där som man pumpar upp och lyssnar med stetoskop... men så fort den började trycka mot armen så pös luften ur istället! Efter en massa olika försök hittade hon till slut en annan gammal grej så att hon kunde se att mitt blodtryck var bra.

Sedan när hon skulle klämma på magen för att se hur bebben ligger så kunde hon inte känna att den låg rätt.. så det blev en remiss till nytt ultraljud i nästa vecka. Ligger den inte rätt så gör de ett vändningsförsök efter det. Så vi får se... Trist att inte Patrik får följa med denna gång bara.

På tal om Patrik så är min älskling sjuk och ligger här hemma med förkylning och feber... hoppas att det ger med sig snart. Är han det minsta snuvig eller hostig så får han ju inte komma in på förlossingen när det är dags pga den där svininfluensan... och jag vill INTE vara utan honom när det är dags!!

Det här blir inget roligt inlägg... känner mig inte på humör och håller på att bli tokig av att inte kunna sova om nätterna. Jag är som en zombie hela dagarna och det gör ont i ljumskarna och trycker neråt hela tiden nu. Jobbar i två veckor till efter denna och på ett sätt så känns det som en evighet. Men nu har jag i alla fall tre dagars ledigt och ska försöka vila så mycket som möjligt!!

Tack och hej från Sara den gnälliga tjockisen..

När jag ändå....

..har bjudit på en bild av mig själv så kan jag väl fortsätta med att visa att jag har en liten kula nu i alla fall.
Lite spetsig smyger den fram mellan brösten uppifrån, rakt framifrån syns det inte så mycket och från sidan har jag ju alltid varit stor så det är väl ingen större skillnad, men uppifrån ser i alla fall jag stor skillnad. I dag har vi varit på föräldraträff för andra gången och de andra har stoooora kulor som jag kan vara lite avis på... Bara för att det ser så vackert ut med rund fin mage. En enda person har vågat fråga mig om jag är gravid än så länge...! Det hände oftare innan jag vart det! Samtidigt så ska jag väl vara glad över att det inte blivit speciellt mycket mer att bära på för mig, och för att det säkert hade varit ännu svårare att hitta sköna sovställningar om den varit större.


Brunett?

Jag brukar oftast både slinga och tona mitt hår själv här hemma och tänkte att jag skulle ta och göra lite mörka slingor i mitt hår i morse.... Hittade igen en förpackning med toning, samma färg som jag brukar ha och drog i en hel del slingor! Tänkte att om det blir för mörkt så kan jag ju alltid göra ljusa oxå. När jag sköljt och fönat håret såg det för jäkligt ut!! Som att färgen bara tagit litegrann, som urtvättat, fläckigt råttfärgat hår!

Vad skulle jag göra!? Jag hade ännu en förpackning av samma färg och kom fram till att den enda lösningen nog var att färga om hela håret.... så nu är jag rödbrun i håret och vågar inte göra några ljusa slingor i dag! Är rädd att de skulle skifta i rosa... Tyvärr får jag nog stå ut med denna färg ett tag framöver. Att jag aldrig lär mig att jag inte ska göra det själv!

Bjuder på en bild av en trött och lätt less Sara som efter detta hoppar ner i sängen och läser sin bok istället.
Godnatt!

Bebistjat!

Det blir mycket bebis-skrivande nu märker jag... Jag har liksom svårt att tänka på så mycket annat nu. Tyvärr går det inte riktigt att styra så den som inte vill höra mer bebistjat får hoppa över att läsa. ;)

I går var jag till barnmorskan och kollade blodtryck, mätte magen och lyssnade på hjärtljud från bebben. Allt var bara fint.... magen hade växt 3 cm på 3 veckor vilket enl. barnmorskan ska vara normalt och hjärtljuden låg på 140 slag denna gång. Gnällde lite över att jag mår illa nästan varje dag igen, men det var tydligen inte så ovanligt att det kom tillbaka. I övrigt mår jag ju bra! Och i morgon går vi in i vecka 34 :)

I förrgår var vi på vår första föräldraträff.. vi var 5 gravida, några med partner andra inte, som mest pratade om förlossningen. Jag har lite svårt att ta till mig informationen.. tycker att det känns långt borta fortfarande och är inte alls nervös. Jag litar på att personalen på förlossningen kan sitt jobb och visar vägen så får vi se hur det går. Det var i alla fall kul att träffa andra från Matfors som ska ha samtidigt som oss!

I dag har jag ledig dag och tänkte städa så att det är gjort inför helgen. När jag kom hem från jobbet i går hade Patrik varit på trädgårn och handlat ljung till blomlådorna, så det blir kanske lite pantering i dag om jag orkar. Han är ju så gullig!! Han hade köpt en krukväxt till barnrummet oxå, i vitt så att den skulle matcha hela rummet!! :)



Hemma efter Ikea!

Det blev lite handlat på Ikea faktiskt! En matta, kudde till spjälsängen, täcke till densamma, örngott, lakan, tyg till väggen och gardintyg. =) Det mesta i samma serie Ikeas Fabler... vitt och beige med lite färger till. Örngottet på bilden nedan är lite missvisande då det inte syns att det även är beiga rutor på det i verkligheten. Gardintyget hittar jag ingen bild på.


Tröstshopping är inte alltid dåligt.... eller!? ;)

Lite gnälligt...

Har varit ledig i dag efter att ha jobbat helg och det är sååå skönt! Tyvärr tar jag mig inte för så mycket som jag hade önskat, blir så lätt trött och fastnar gärna här framför datorn alldeles för länge!

Har i allafall skrykt alla bebbekläder som vi fått och de nya som vi köpt och lagt ner dem i byrån som vi äntligen byggt ihop till barnrummet. Nu är jag ännu mer sugen på att fixa där inne... allt går nu i vitt och det skulle behövas lite färg där! Vet bara inte vilken färg... tror att vi satsar på en lugn bas med beige och brunt till det vita för sedan lär det väl bli en massa leksaker i alla världens färger som ska in. Men annars då?

Tänkte dra en sväng till Birsta nu och se om jag kan få lite mer inspiration... måste passa på nu när P har kommit hem så att jag kan ta bilen.

En till sak vi måste fixa... bil..!! Jag blir tokig av att inte ha bil när jag är hemma, känner mig isolerad och instängd. I morgon ska vi på föräldraträff i stan.. Det börjar 10.30, då måste jag gå hemifrån 8.30 till bussen sedan håller det på till 12 och jag kommer till matfors 13.30 med buss, en halvtimma hem och klockan är 14.... måste gå hemifrån till jobbet 14.45 då jag börjar jobba 15.30! Känns jobbigt som fan. Hela dagen kommer gå åt till att förflytta mig.

Men nu ska jag inte gnälla utan dra till Birsta! :)

Bilder! :)

I lördags tog vi en sväng till stan och en sväng till birsta.. jag var ju så sugen på att få börja handla lite bebbekläder! Även om vi fått en del pojkkläder så känner jag att jag vill ha nåt nytt och något mer neutralt som bebben kan ha när vi kommer från bb. Handlade en overall och en pyjamas och mamma handlade byxor, body och strumpor som matchade varanndra, jättesöta! I bakgrunden så syns det nya golvet i barnrummet som älsklingen slet med hela söndagen trots att hans rygg värkte. Hittade det jättebilligt på Rusta så då kan man ju kosta på sig att byta och det blev jättestor skillnad på rummet. Skönt att slippa det där fula orange golvet!




Vagnen har kommit hem och jag kunde inte låta bli att lägga i fårfällen och den lilla filten och visst blir det fint? ;) Det vita på vagnen ser mer vitt ut på bilden men i verkligheten är det mer beigefärgat.



Medans älskligen slet med golvet i går hade jag bakdag... så det blev kanelbullar och tekakor.
Nu boar vi för fulla muggar..... ;)

Host host...

Sitter här hemma och njuter i dag... vaknade med ett lugn i kroppen för jag är så glad att jag har ledigt fredag-söndag! Då ska jag bara njuta!! Har verkligen kämpat denna vecka med att ta mig till jobbet, har sovit dåligt med världens hosta och varit allmänt förkyld. Det har satt sig på konditionen så när jag ska upp för backen till jobbet flåsar jag så att jag håller på att svimma och trappen till fikarummet på jobbet känns som dubbelt så lång.


Jag vill ju ha en massa ork nu, pyssla här hemma och denna vecka har vattengympan börjat som jag hade längtat efter! Om jag vilar i helgen kanske jag kan gå nästa vecka! :) 

I kväll blir det hockey Sundsvall-Modo, kusin Jocke ska spela så det blir roligt att se. Dessutom kommer Vonna, Bosse, mamma och pappa ner och kollar. Efter matchen blir det pizza och mys hemma hos oss för mamma och pappa stannar tills i morgon, trevligt!  I morgon ska vi dra till stan en sväng och då tänkte jag faktiskt börja kolla lite efter små bebbekläder, det ska bli så roligt!

Vagnen kom härom dagen och vi är så nöjda! Nu börjar det närma sig och min mage har blivit otroligt stor hur fort som helst nu. Hoppas att det inte fortsätter i samma takt de veckor som är kvar.

Nu är äggen som jag tänkte käka till frukost klara och jag är sjukt hungrig hela tiden nu så det känns som att det är dags för frukost. Ska ta mig i kragen och lägga in lite bilder här senare i helgen...

RSS 2.0