Dagis och äppelmust

Får se hur långt jag hinner innan lillkillen vaknar ute i vagnen....

Dagarna rullar på och Hjalmar gör framsteg hela tiden. Han har ju blivit så stor vår lillkille. I går tog han några steg när Patrik och jag satt på golvet och fick honom att gå mellan oss. Han tycker att det är lite otäckt att gå utan stöd så vi ska väl inte stressa honom. Det kommer när det kommer... men det kommer nog inte dröja länge innan han springer omkring här hemma.

Jag håller vissa dagar på att bli galen av att gå hemma. Inte för att det inte är roligt att vara hemma med Hjalmar utan för att jag kan sakna vuxet sällskap. De flesta som jag träffade innan sommaren har ju antingen börjat jobba och Diana och Gabbe har ju flyttat. Skulle kunna åka till Indal och träffa Cathrin lite mer eller hälsa på Anna i Njurunda de dagar hon inte jobbar men jag har ju ingen bil! Blä! Nu vill jag inte ha några missförstånd. Alla dagar hemma är inte tråkiga. Många dagar njuter jag av att leka och mysa med min son! Så det så! ;)

Nu önskar jag att jag hade ett jobb att se fram emot att börja på. Trodde och hoppades på ICA där jag trivdes bra med att träffa mycket folk, ha bra arbetskompisar och så var det ju gångavstånd till jobbet. Men det verkar inte som att jag får nåt jobb där. Det känns ju skit.

Nu har vi iaf sökt förskoleplats till Hjalmar from februari 2010. Usch vad det kommer kännas konstigt och hemskt när det väl är dags att lämna honom där. Fast jag tror att han kommer gilla det, han älskar ju att träffa andra barn.

Japp, nytt ämne då. En massa äppelmust har jag gjort! Det blir ju så gott och enkelt är det! :) Här var första satsen på 9 liter och idag blir det lika mycket till klart! :)


Vår storkille!


Han är jätteduktig och tycker att det är roligt att borsta de små tänderna! Här hade han precis slutat blöda näsblod.. han slår sig hela tiden nu!!


Jag hann ju skriva mycket i dag! Han behövde visst sova länge. Nu är Patrik på väg hem från jobbet oxå och i kväll ska vi hämta Svante som vi ska vakta i några dagar. Då blir Hjalmar glad! :)

Nytt nytt nytt

Kom just in från en promenad i regnet med Hjalmar. Överaskande friskt och skönt att gå i spöregn när solen kikar fram mellan molnen. Nu ligger lillen kvar ute i vagnen så jag tänkte försöka hinna blogga innan han vaknar. Sitter jag här när han är vaken så blir vi ovänner.. han gör allt för att få uppmärksamhet om han inte får slå på tangentbordet...

Lite bilder bjuder jag på igen...


Grabben syns knappt under regnskyddet! :)


I går fick Hjalmar en ny matta till sitt rum. Vi har ju länge tänkt köpa en så att han har nåt mjukare att sitta och leka på, men jag ville ha en rund gräsgrön matta och Patrik tyckte att det skulle vara bilbana på. Nu fick jag som ni ser kompromissa... men det blir nog bra.


Sedan blev det lite nya leksaker oxå. Hjalmar var jättenöjd, så nöjd att han vaknade flera gånger i natt och ville leka! Det fick han inte.. men i morse dundrade han rakt in på sitt rum och lekte och lekte.


Kan inte låta bli att tänka på "sveriges elake kock" Alexander Nilsson när jag ser Hjalmars docka Larry.. är det bara jag som ser likheten?? Hittade inte så bra bild på Alexander men...


Hmmm.. hade tänkt bjuda på en före och efter bild på köket men lyckas inte hitta före-bilden!
Så här ser vårt lilla lilla kök ut nu iaf.. Nu är det stolar och bord som behöver målas. Någon som känner nån som sprutmålar möbler för billig peng?? ;)



Vår buspropp!

Helgerna går alldeles för fort och jag inbillar mig att jag ska hinna med så mycket mer än jag egentligen gör. Under veckorna blir bara det absolut nödvändigaste gjort så under helgen inbillar jag mig att vi ska hinna i kapp. Vilket vi aldrig gör.

I lördags smet jag hemifrån och var på auktion med Mari och hennes lilla Isak. Jättetrevligt och rolig auktion. Gjorde inga fynd dock. Skönt att komma hemifrån en stund faktiskt. Jag behövde lite utrymme för mig själv.

 Hjalmar fick vara hemma med Patrik och på eftermiddagen for vi alla på hockey för att se Sundsvall - Timrå i SCA-cupen. Det var första gången på hockey för Hjalmar och jag hade oroat mig lite för att han inte skulle kunna sitta stilla så länge... men det gick superbra! På med hörselkåpor och efter 10 minuter av första perioden somnade Hjalmar i mitt knä! Helt otippat med tanke på ljudvolymen i hallen. Andra perioden satt han i mitt knä och "pratade" med timråsupportrarna som satt intill oss och i den tredje så satte rastlösheten in. Då fick vi gå runt lite och så. Men överlag så gick det ju superbra. :)

Hela familjen var trötta efter hockeyn och lillkillen somnade i bilen hem. Patrik och jag hoppade i säng tidigt och slocknade redan vid tio. För att vakna av Hjalmar kl. 23.... han skulle inte sova mer,  han ville inte äta, inte ha nappen, inte mysa med oss. Jag försökte med allt men inget var bra. Tänkte att han kanske hade ont av tänderna som är på väg så han fick lite flytande alvedon. Men han var inte alls nöjd. Efter två timmar var vi så jäkla trötta så då slängde jag ner lite leksaker i spjälsängen och sa åt honom att roa sig själv... då blir han jättenöjd och leker med bilar och grejar i sängen ett bra tag medans P och jag slumrar.

I går hade jag en skitdag... var så trött. Hade så många planer inför helgen men vi hinnner ju aldrig ikapp. Hjalmar var inte heller nöjd, inget var bra. Han vägrade äta, ville inte sova fast han var skittrött, inte leka själv och bar vi honom så fick vi inte vara stilla... Blä. Till kvällen blev det iaf bättre och han slocknade vid åtta och sov till tre i natt. Skönt! :)

I dag har jag en helt annan kille här hemma. Glad och nöjd. I eftermiddag ska vi på babysim, det älskar han. :)

Vår buspropp:


Testar kåporna innan hockeyn..


Grillar korv i finvädret i går...


En del av nya höstkläderna..


Det blir inte alltid..

...som jag har tänkt.

Hjalmar blev jätteförkyld med feber helt plötsligt. Sov i tiominutersintervaller i natt så det blev typ ingen sömn alls för mig. Stackarn var jätteledsen och snorig och febrig. Sedan har det hållit i sig hela dagen. Jag funderar på om det beror på att det kommer två tänder nu samtidigt. Läser man om tandsprickningen så ska de ju inte få feber men ändå hör jag så många som fått det.. så jag vet inte.
 
Nu är iallafall köket och Hjalmars rum klart! Lovar att lägga in nya bilder snart!
Men nu säger jag godnatt, är helt slut.
RSS 2.0