Jag erkänner...

Jag har tjyvstartat...!! Har faktiskt plockat fram endel av julgrejerna inför advent redan. Och tänt stjärnorna. Underbart mysigt.

Det började med att jag hittade en vit ljusslinga som jag glömt att vi hade och så fick jag för mig att jag skulle lägga den i ett fat. Sedan tänkte jag att vi kommer nog åka bort nästa helg om bror med familj kommer upp så då hinner jag ju inte pynta...



En liten stjärna  ett av köksfönsterna fick lysa upp i mörkret...

... och då ville ju Hjalmar ha en stjärna till sitt rum oxå. Sedan kom jag på att jag hade fina blå små juldukar efter farmor som kanske skulle passa på hans byrå...


.. och det är ju så mysigt med stjärnor så vi måste ju ha en i vårt sovrum oxå.


Efter det så spårade det ur och köket började få lite julgrejer..



.. då måste jag ju göra om i tallrikshyllan så att den matchar.


Men det fattas ju endel ännu. Julgardiner till köket och ljusstakar och sånt ska fram. Men inte i dag.
Til middag gjorde vi plommon- och vitlöksspäckad fläskkarré. Det var gott, trots att jag inte är så förtjust i karré. Jag är en sån där som måste skära bort fett och senor annars kan jag inte äta.

Mina 2 små



Tänk att jag lyckades få båda mina barn på bild med blickarna mot kameran i helgen! Det är faktiskt inte så lätt som det kanske låter! :)

I dag har Hjalmar varit på dagis igen och jag tog med Engla på babysång på öppna fsk. Det var tredje gången som vi var där så nu börjar sångerna fastna lite mer. Roligt att det börjar dyka upp lite fler små bebisar i Englas ålder tycker jag. I dag satt jag lite på sidan om eftersom Engla blev så trött efter sången så det blev inte så mycket mammasurr som det brukar kunna bli för min del.

Snart blir det dessto mer surr då vi drar en sväng till Indal för att hälsa på hos Cathrin & Peter med busbarn! :) Hjalmar väntar och väntar på att pappa ska sluta jobba så vi får åka..

Förra helgen gjorde jag och Hjalmar en krans till ytterdörren... jag tycker den blev ganska fin faktiskt.

Glöm aldrig bort de kära...



I helgen var vi upp till Kramfors för att fira våra fäder på farsdag. Jag rotade runt lite i källaren hos mamma och pappa och hittade min gammelfarmors anteckningsbok från åren 1916-1917. Hon var som jag har förstått sjuksköterska och studerade tydligen dessa år barnsjukvård. Jag kanske är mossig men jag tycker att det är roligt att läsa. Boken innehåller anteckningar från föreläsningar, både jobb och privata komihåg anteckningar, någon psalm som hon måste ha gillat, någon dikt och så.

Hon hette Gertrud Svensson men senare gifte hon ju sig med min farfarsfar Hjalmar Claeson som vi döpt sonen efter.

På uppslaget på bilden har hon skrivit ner en psalm:

Glöm aldrig bort de kära

uti ditt barndomshem.

Där först du skåda ljuset

och älskad blev av dem.

Vem är mer värd att minnas

än Fader, moder. Vem?

Glöm aldrig bort de kära

uti ditt barndomshem.......



Liberotävling!

Det är inte så ofta jag är med och tävlar men nu känner jag att jag måste vara med och tävla om ett sånt tufft linne till Hjalmar!


Vill du oxå vara med och tävla så kika in på Malins blogg! Men skynda, det gäller bara tills i kväll!
RSS 2.0