Tips!


I helgen är det Vårmässa i Sundsvall. Om vi åker dit ska jag fylla på förrådet med en ny burk av Fix-universal. Det är superbra och jag använder det till allt!! Superbra till att göra diskbänken glänsande ren, putsa silver hur fort som helst, få glasväggen i badrummet gnistrande ren snabbt, rengöra hällen på spisen, ta bort skedmärken i tekopparna och en massa annat.

Oj nu har jag gjort reklam här i bloggen... Men detta medel kan jag gärna rekomendera, det är miljövänligt och giftfritt oxå.

Senaste dagarna i bilder

I slutet på förra veckan kom min lillebror med familj upp och hälsade på så vi fick äntligen träffa Hjalmars nya lilla kusin Maja! Hon är så otroligt söt! :)


Vi var en sväng till Kramfors för att träffa släkten under helgen och då fíck vi bland annat träffa Hjalmars tremänning Thilja... Lillkillen var helt galen och skulle krama och pussa på henne hela tiden!



Vi firade med tårta. :)


Hjalmar älskar att kika när jag sminkar mig och vill gärna ta sminket och testa själv.. ibland hinner jag inte med så här har han målat sig med vattenfast maskara!


Eftersom förra årest julklapp till kusinerna i Stockholm inte var så poppis utan hamnade i farmor & farfars källare plockade Patrik med trumsetet hem till Hjalmar ist. Han tycker det är jätteskoj att trumma och är faktiskt duktig! :)


Smartphone från LG

Jag har precis ansökt om att bli testpilot på LG Optimus 2X. En smartphone med massa smarta funktioner som jag skulle kunna använda både till surf, kamera och för att filma. Det är helt kostnadsfritt att vara testpilot och nu söker Smartson 5 st... jag kan inte låta bli att drömma om att bli antagen och få slänga min gamla Nokia åt skogen!

Här kan även du ansöka: http://smartsontestpilot.se/lg-optimus2x/bli-testpilot/



Städa städa

Först och främst vill jag att de som brukar ringa hem till oss ska veta att vår hemtelefon strular och ibland funkar den men oftast inte... jäkla ip-telefoni.

I dag tänkte jag att det skulle städas här hemma så att det är fint när min lilla brorsdotter Maja med familj kommer i eftermiddag! Det ska bli så roligt att få träffa henne!! Och brorsan och Kristin med förståss. Men jag måste erkänna att det går trögt med städandet... jag förstår inte varför jag fastnar här framför datorn hela tiden.

Det har fungerat bättre med dagis för Hjalmar och mitt hjärta känns så mycket lättare. Denna vecka blir det bara två dagar på dagis eftersom jag tänkte att han skulle få vara hemma med oss i morgon när brorsans familj är här.

Nä det är väl dags att jag fortsätter med städandet så jag hinner duscha innan det är dags för hämtning oxå!

Här är vårt nya tillskott i bilväg... äntligen är jag fri att kunna dra iväg under veckodagarna!! Inte för att jag tror att det kommer åkas så ofta men möjligheten finns och det är så skönt.

Hjalmars tänder

Torsdagen på dagis hade oxå varit bra för Hjalmar! Så underbart skönt. Och killen har varit på mycket bättre humör fredag och lördag. Just nu busar han med sin pappa och skrattar så gott.

De senaste dagarna har Hjalmar varit lite snorig och lite febrig.. vi misstänkte att det kunde vara tänder på g eftersom han gnäller ibland när han äter och har fingrarna i munnen ofta. Det är ju så svårt att få titta i hans mun men i morse fick jag se en ny stor kindtand. Då var jag ju tvungen att undersöka noga och det kommer 4 kindtänder samtidigt nu! Det är kanske inte så konstigt om hans mun irriterar.



Tänk vad vår lilla kille blir stor fort!

I dag blir det troligen en bilaffär för oss! Ska bli så skönt att ha tillgång till bil under dagarna!! Bara att veta att jag kan åka iväg om jag känner för det blir skönt. Jag är superglad. :)

TACK!!



Jag vet inte hur jag ska kunna tacka för alla otroligt bra svar och mail jag fick efter förra inlägget! All kärlek till er!

Tack vare era svar kunde vi känna oss lite mer peppade och i går vid lämningen så pratade jag en bra stund med personalen om hur vi ville ha det. Vi kom överens om att börja med att de ska ge Hjalmar ett mellanmål under förmiddagen och fungerar inte det så är nästa steg att prova att låta honom sova en liten stund under förmiddagen. Så i går efter några timmar ringde en ur personalen hem till mig och berättade att det var jättestor skillnad och Hjalmar var pigg och glad efter att ha slukat ett helt päron till mellanmål. Jag blev så lycklig så jag grät. Vid hämtningen fick jag höra att det hade varit Hjalmars bästa dag hittills. :)

Nu hoppas jag att det var så enkelt och att han kan börja trivas lite bättre. Är lite nervös inför att höra hur det har gått idag...

Eftermiddagen i går var mindre bra här hemma. Hjalmar var fortfarande otroligt frustrerad och blev så arg när vi skulle gå in efter att ha lekt lite ute så att han lade sig på rygg i hallen och gallskrek riktigt ilsket! Jag försökte hålla honom och han bara skrek argt så hann fick fortsätta skrika.... och vet ni han skrek tills han började blöda näsblod!! Jag märkte att han var jättetrött och vi försökte få honom att sova men det tog lång tid innan han kunde varva ner och sedan sov han djupt ända till kl 18 då jag väckte honom för att han skulle få i sig lite mat. Han var fortfarande trött och bråkig och medans han åt fick vi besök av två kusiner till mig. Mycket trevligt!! Men Hjalmar var bråkig och härjade på. Han slogs, skrek och kastade saker och var allmänt otrevlig. Vi har inte sett honom vara så innan och det kändes lite pinsamt. Han var förståss fortfarande väldigt trött men hade svårt att varva ner och somna. I morse sov han ända till sju men gäspade mycket när jag lämnade honom på förskolan... det verkar vara en riktigt trött kille vi har nu. Jag hoppas iaf att hans humör blir bättre om det fungerar bättre på dagis. Han testar väl oss nu och det är skitjobbigt. Ska bli intressant att se hur han beter sig efter idag då han har helg och får vara hemma i 4 dagar.

Kolla in den fina tulpanbuketten som Susanne och Maria hade med sig! :)

Tips och råd mottages mycket gärna!

Åh jag känner mig ledsen i dag... Hjalmar grät som vanligt hysteriskt i morse när jag skulle lämna honom på förskolan och när jag hämtade honom så frågade jag som vanligt hur det hade gått. Personalen säger att han är mycket ledsen under förmiddagen, att han gärna vill vara nära en av dem hela tiden och gråter när den personen går för att göra nåt. Spelar ingen större roll vem ur personalen, bara han har någon nära. Att han inte känns färdiginskolad och inte heller känns trygg på där. Nu ska vi fundera på hur vi ska göra och jag vet ju ingenting!!
Jag trodde liksom att de kunde sånt här... jag har inte varit så orolig eftersom jag hört att alla barn skulle ha det jobbigt innan de vant sig men nu blev jag ju riktigt orolig.

Jag tycker även att det känns skitjobbigt att höra om hur han är på dagis för det känns inte alls som den pojke som vi är vana vid här hemma. Visst han är mammig som attan (värre nu när han börjat på fsk) men jag har ändå uppfattat honom som självsäker, orädd och bestämd. Han älskar att vara ute med oss och då leker han själv med sin hink och spade eller nåt men på dagis tycker han tydligen inte om att vara ute, då vill han hålla handen med någon av personalen hela tiden. Innan han började höll han aldrig hand utan skulle klara sig själv trots att det var svårt att gå i vinterskor i början.

I dag när vi kom hem kändes han väldigt frustrerad och vi var ute och lekte lite först. När jag för 3:e gången fick hämta honom på grannens farstukvist där han skulle ta deras pojkes spade så fick jag nog och bar in honom... då blev han skogstokig och slängde sig på golvet i hallen och skrek argt så jag lät honom ligga och gick in. Då började han dunka huvudet i golvet så han fick märken i pannan. Jag gick dit och lyfte upp honom och lugnade honom lite, försökte få av overallen men då börjar det om och han dunkar huvudet i dörrposten så nu är hans panna en enda stor bula och lite sårig. Det är så hemskt att han vill skada sig själv sådär! Fruktansvärt att han ska vara så frustrerad. Jag vet inte vad jag ska göra. Han har gjort det förr oxå men inte lika mycket.

Jag önskar att vi hade kunnat spara fler föräldradagar så att han kunde få vara hemma längre. Han är ju så liten. Nu handlar det ju "bara" om 3x5 timmar/vecka men om jag får börja jobba hur fixar han det då?
Personalen kom med förslag om att han skulle vara eftermiddagar istället för mellan 9-14 som han är nu för då är det färre barn på avdelningen, men jag vet inte... det betyder ju att han får träffa sin pappa mindre ist. Patrik kommer ju hem strax efter 15, det skulle ju kännas konstigt att vi båda är hemma och Hjalmar måste vara på dagis. Jag trodde nog att personalen skulle vara vana vid sånt här och hade fler förslag på lösningar... Usch jag vet inte vad vi kan/ska göra.

Tips och råd mottages mycket gärna!




Zaras webshop

Kikade in på Zaras  nyöppnade webshop och hittade lite grejer till Hjalmar, ganska enkelt men tufft tycker jag....

TEXT T-SHIRT
59.00 SEK Ref. 6843/501
    
STRIPED ELASTICATED BELT
79.00 SEK Ref. 1296/501
SKINNY JEANS
229.00 SEK Ref. 6751/553
BABY ZIPPER BASKETBALL SHOE
199.00 SEK Ref. 0817/003

Things that makes me happy



I dag är jag glad för att...

* Solen skiner och dagarna blir allt längre och ljusare!

* Halva graviditeten har gått och nu mår jag bra!

* Vi ska äntligen köpa en bil till = frihet  för mig!

* Hjalmar är så underbar!

* Jag har en underbar man!

* Vi har haft en skön helg och hela familjen har fått vara friska!

På bilderna: En liten del av sånt som gör mig glad. :)

Hjalmar målar



Först hade jag tänk visa er tulpanerna som vi köpte förra veckan.. de är så fina. Fast finare i verkligheten än på bild ser jag. De ser nästan ut som pioner. :) Kolla även in den obefintliga utsikten från köksfönstret efter takraset i förra veckan...

I förmiddags tog jag och Hjalmar vagnen och gick på långpromenad i halkan. Det var tur att jag hade vagnen att stödja mig på så halt var det. En tur in på ica för lite handling blev det också och Hjalmar sov så gott som hela tiden i vagnen. Så när jag kom hem igen var jag rejält trött och kände av fogarna efter att ha halkat runt men då vaknade lillkillen och var pigg som attan! Så vi tog och målade lite så jag kunde sitta ner och vila. :) Jag laddade med en bit av en gammal vaxduk som skydd på bordet och ikeas haklapp med långa ärmar på Hjalmar och det var tur det.





Han kunde ju inte låta bli att smaka på lite olika färger så klart! Tur att de är helt giftfria enligt förpackningen. :)



Full koncentration!



Resultatet! Duktig kille tycker jag. :)

Kladdkaka med jordnötter



Note to self:

Fick just det här receptet till mailen från Allt om mat. Åh vad det ser gott ut. Måste provas... kanske redan till helgen?

150 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
78 g chokladbitar, med kolafyllning, t.ex. Center

Topping:

200 g

mörk choklad

2 dl

jordnötter



Tillagning

KAKA:
1) Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda
mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans
med smöret.
4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i
smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader
i cirka 10-12 minuter.
5) Låt svalna och lossa sedan formens kant.

TOPPING:
1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad
eller i mikron. Rör ner nötterna och bred
blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.

Lilla nummer två...



I dag har vi varit på ultraljud! Åh så roligt. Det blir lite verkligare efter det. Det fanns en liten krabat är inne som visade oss fingret och satte tummen på lilla näsan och sparkade med benen. Det är ju helt otroligt att man kan få se dem.
Vi blev tillbakaflyttade några dagar vilket betyder att jag är i vecka nitton (18+2) och inte tjugo som vi trodde.
Sååå... runt 1:a augusti kommer troligtvis en liten syster till Hjalmar att kika ut! Vi är överlyckliga... :)

Vår stackars Hjalmar är fortfarande sjuk med feber och hemsk hosta. Jag har precis nattat honom och han var brännhet så det blev ännu en alvedon. Jag hoppas att han får må lite bättre i morgon och att vi får sova lite mer i natt...
Patriks brorsa är här och kikar på hockey men jag tror nog att jag är fräck och smyger ner i sängen tidigt iaf.
RSS 2.0