GLAD PÅSK!!


Nu tar vi datapaus i några dagar och jag bloggar igen först efter påsk!! Ha en skön påskhelg!


P.S. Så här såg det ut hos oss den 16 mars för två år sedan.. nu känns det långt borta men jag håller tummarna på att lite snö ska smälta bort över helgen...

Hjalmar 5 månader





Babysims premiär!

Nyss hemkommen från sporthallen och babysimmet där vi har badat med Hjalmar för första gången. Det var så roligt! Hjalmar plaskade, lapade vatten, skrattade och njöt och när det var slut och vi lindade in honom i handduken vart han skitsur. Han ville ju bada mer! :)



I morgon blir det babysång och öppna förskolan igen. Onsdag packning och förberedelser och på torsdag drar vi till stugan! Det blir väl lite skidåkning, skoteråkning, promenader och massa mys i stugan med mina föräldrar. Härligt! :)

Underbara trötter..

Vilken underbar kille vi har.. Det går nästan att ställa klockan efter honom nu. Han somnar mellan halv sex och halv sju på kvällen, då är han så hemskt trött stackars liten.

Nu i kväll höll vi på att plocka bort middagen så vi lät honom ligga på sängen en liten stund ovanpå täcket och där somnande han bums! Han verkar så trygg och lugn.

Ja.. ville bara nämna det.. :) Jag är så fjantigt stolt över vår lilla kille.
Vi vuxna tar en filmkväll så det blir kort uppdatering! :)

Små små skratt

Det börjar komma små skratt ur Hjalmar.. I dag behövde vi bara säga bu så skrek han av skratt. När vi tog fram kameran var han dock lite trött men lite kunde vi fånga. :)

Materialist javisst!?

Det finns så mycket roliga grejer att lägga pengar på när man har barn..... det kanske är tur att föräldrapenningen knappt räcker månaden ut, annars så skulle vi väl drunkna i grejer här hemma. ;)
Det är iaf roligt att kika på dessa lyxprylar tycker jag.

Så tuff bil 1195:- från http://blaelefant.se
 

Solstol 299:- från http://blaelefant.se


Snygga mockasiner 208,43 kr från www.moccis.se


Body med döskalle 149:- från www.hejbaby.se


Body 159:- från www.villervalla.se


Silvrig racerbil 999:- från www.zillstar.se


Virkad bil 249:- från www.abcleksaker.se


Virkade ringar att stapla 269:- från www.abcleksaker.se

Note to self

Gröt + blåbärspuré + mjuk haklapp = ingen bra idé



Hjalmar trycker in den där mjuka haklappen i munnen och så är hela ansiktet kletigt av blå sörja! Gullunge där! :)

Ha en bra dag!

Helgen i bilder


Det går bättre och bättre att ligga på mage och träna nacken.


Hjalmar brottas med Larry.


Cooling i solbrillor.. hehehe ..myser i vagnen på Rännösjön.


Två härliga dagar på isen. Ingen fisk att tala om för någon.. men näsan har fått sig lite fräknar och kroppen frisk luft iaf. 


Testade att göra egen barnmatspuré i dag. Mandelpotatispuré, palsternackspuré och blåbärspuré blev det. Sen får vi se vad lillen tycker om det.


Supermanpyjamasen i stl. 68 har blivit lagom att använda nu!  Killen växer! :)

Babbel..

Har varit så trött och slö hela dagen! Inte mycket har blivit gjort här och enda gången som vi varit ut var till och från bilen när vi åkte till Ica i morse. Hjalmar vaknade klockan fem i dag med så vi var och handlade före klockan nio... det har väl aldrig hänt förr. Vår stora lillkille fick sitta i kundvagnen för första gången! Annars har vi haft babyskyddet med eller så har vi använt de där vagnarna som finns för bebisar. Han tyckte att det var jätteroligt och satt stolt där medans han försökte titta på precis allt. Det var lite vingligt så jag fick stötta upp honom några gånger men annars så gick det skitbra. Han är bara så underbar.

I går var jag till frissan.. så skönt att få slippa en hel del av det slitna håret. Hon klippte upp det rätt mycket så nu ser mitt hår ganska mörkt ut då en hel del av slingorna försvann. Bara föräldrapenningen kommer så ska jag köpa mig ett paket slingor igen. :) Passade på att åka till solariet när jag ändå var på vift i år kväll.. åh gud så härligt att få ligga där en stund. Konstigt nog så känner jag av fogarna igen så jag höll faktiskt inte på att kunna ta mig upp efteråt. Kan man känna av fogarna när man slutar amma tro?? Någon som vet?

Ja, sedan vi börjat ge Hjalmar gröt och puré totalvägrar han mina bröst. Känns lite tråkigt men det är ju han som väljer och jag orkar inte triskas med honom om det längre. Jag får vara nöjd med att ha kunnat amma i fyra månader iaf. Om vi lyckas få fler barn så ska jag hoppa över de där jäkla mellanläggen som vi fick på bb och inte oroa mig så mycket över amning som jag gjorde i början. Det är bara att amma amma och amma så fixar kroppen det där.

Oj vad babbligt det blev i dag.. Nä, nu ska vi dricka kaffe.. jag har visst fått tillbaka smaken för det igen... det blir väl lite hockey på tv oxå. Nu får man hejja på timrå i slutspelet när modo är borta... :)

Hjalmar spelar

Så här roar vi oss här hemma just nu.....  mammas sötnos!

Vårkläder!

Hjalmars mormor och morfar hälsade på i helgen och vi hade det så mysigt! :) Med sig hade de en ny vårjacka med passande mössa och vantar till Hjalmar. Han blev så himla fin i de nya kläderna!



I går träffade vi mammor och bebbar från föräldrautbildningen ute hos Maria och "stor-Hjalmar". Så roligt att träffas och lära känna varanndra bättre. God lunch fick vi oxå! Jag hoppas att vi kan fortsätta att träffas många fler gånger, det är så roligt att få träffa andra med bebisar i samma ålder.

I dag har Hjalmar och jag varit på babysång och öppna fsk igen... det är så mysigt att gå dit. Man märker att Hjalmar tycker att det är roligt och sedan är han ganska så trött och nöjd när vi kommer hem. I dag promenerade vi till Ica en sväng efter öppna... packade varukorgen i vagnen full och sedan traskade vi hem för att få lite mat i våra magar. Åt lite och sedan var lillen trött igen så jag la honom i vagnen och satte mig själv i snöhögen här utanför. Det var så soligt och härligt så jag lutade mig bakåt en stund och somnade till i några minuter... vaknade av att jag var iskall och blöt på både rumpan och ryggen, varför är de så jäkla små våra sittunderlag!? Måste fixa bättre att sitta på.. sedan ska jag sitta där och sola i massor framöver! :)



Bildfrossa..

 Lördag i dag.. och solen skiner! Det ser helt underbart ut ute. 3års-kalas och sedan besök av Hjalmars mormor & morfar står på schemat. Men först gröt för Hjalmar, frukost för oss andra, dusch för oss alla och så hoppas jag att vi hinner vara ute i solen ett tag innan kalaset klockan två. :)

Nu en bildfrossa... Själv blir jag aldrig less på att titta på honom. Vår lilla älskling, en blandning av Patrik och mig... Kan inte låta bli att lägga in fler bilder på honom... Tänk att han kan se så olika ut... i går såg han ut som en liten gubbe som på bilden i mitten.. :)

 

64 bloggfavoriter

Hade tappat lusten att blogga ett tag.. känner mig tråkig och trist just nu. Jag har skrivit det förr.. när jag väl sätter mig framför datorn så rinner timmarna iväg och jag tycker att jag kanske borde prioritera andra saker istället. Det är inte bloggen som tar mycket tid utan allt runt omkring som jag inte kan låta bli att göra när jag ändå sitter här... som att sitta på facebook eller sitta och slöläsa andras bloggar i en evighet. Jag har 64(!) bloggar i favoritlistan.. det är helt sjukt. 34 av dessa är nya och gamla vänner från "riktiga livet"... flera av dessa vänner har jag inte kontakt med förutom via just blogg och facebook.... nyfiken som jag är sitter jag och kollar igenom dessa så gott som varje dag. Det blir mycket tid. Tid som borde fyllas av mitt och min familjs liv och handlingar.
 
Jag ska rensa i favoriterna nu. Kommer fortsätta läsa några enstaka favoriter och om mina närmsta vänner som vissa bor för långt bort. I veckan som har gått har jag dragit ner på datoranvändandet mycket och jag tror det får fortsätta vara så. Jag ska koncentrera mig på Hjalmar, mig själv och träffa människor i verkligheten lite mer.
Jag kommer fortsätta blogga sedan får vi se om det blir mer sporadiskt eller om lusten ökar efter ett tag.

Vi har börjat med smakportioner till Hjalmar i veckan. Han får nu gröt på förmiddan och i eftermiddags så smakade han potatis och majspuré, det var gott. Förhoppningsvis kommer han inte kräkas lika mycket om han får lite fastare föda...

Lillgubben har kommit in i bra rutiner nu och jag hoppas att de håller i sig. Han somnar vid sju-halvåtta på kvällarna och sover till tolv-ett, äter lite och somnar sedan om fort och sover till fem då Patrik kliver upp för att åka på jobbet. Då äter han igen och bajsar, busar lite och somnar om till ca åtta.
Jag tycker det funkar bra. Skönt att få lite vuxentid på kvällarna. Fast i går gick vi och la oss tjugo över åtta! Tog med datorn och kikade på film i sängen... i alla fall jag.. Patrik somnade väl efter en kvart.

Bjuder på en lite suddig bild på grötpojken... han sitter sällan stilla nu så det är svårt det där med skärpa..


Vi var på Dinos och käkade med bustjejerna och deras pappa i dag.. sedan blev det tårta här då den här bustjejen fyller år i dag! Grattis gullunge!! (Hjalmars näst största fan efter mormor!)


Nu blev det ett långt inlägg... ska gå och hänga tvätten nu och sedan är det dags för sängen.

Blaha..

Jag har egentligen inte så mycket att skriva... eller jag har kanske det men hjärnan vill inte vara med. Jag som alltid varit kvällsmänniska börjar bli kvällstrött. Så just nu känner jag mig bara tom.

Hjalmar sover och Patrik kikar på hockey, själv har jag suttit här och läst bloggar.. väntar på att få se hemmafruarna på tv3 så fort hockeyn är slut. Så skönt att kunna spela in och se i efterhand. Lite lättsam underhållning passar mig bra i kväll. :)

Skriver mer någon annan dag. Nu vet ni att jag inte glömt bloggen helt iaf.

Bilduppdatering



Hjalmar ville så gärna hålla min hand med båda händerna när han skulle sova och tyvärr så kan jag ju inte hålla honom i handen hela tiden så jag tänkte att vi testar med ett litet gosedjur... en gammal kanin inköpt på Ikea för flera år sedan var lagom stor så den fick det bli... Och Hjalmar älskar den! Han gnussar den mot näsan och håller den med båda händerna tätt intill sig innan han somnar. Han är ju bara så söt!



Häromdagen lekte jag lite i köket igen och blandade kyckling, färska champinjoner, vitlök, körbärstomater, feta och hel bulgur kokt i buljong, kryddade med soja, vitpeppar, svartpeppar, kycklingfond och paprikapulver.. Gott blev det och kan rekomenderas! Den stora bulgurn känns lite "matigare" så till och med Patrik gillade den. ;)



I dag har vi träffat några bebisar och mammor ur förädragruppen hemma hos Elin! Jättetrevligt och god lunch. Det är så fint där ute i Harv och härligt väder bjöds vi oxå på. :)

Nu ligger Patrik i soffan och väntar med en film.. Hjalmar var trött i kväll och somnade redan vid halv sju! Ska bli spännande att se hur länge han kommer sova i morgonbitti. Men han ska väl vakna för att äta några gånger i natt först.

Nu säger jag trevlig helg! En helg som vi för övrigt har nästan fullbokad med besök här och besök som vi ska göra..... det blir trevligt. Tjoflöjt!

Jag tävlar hos muppsan.com!

VINN SVERIGES STÖRSTA

BARN GOODIEBAG VÄRDE 40 000:-


”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”



HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favorit figurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar; barnvagnsskylt med flagga, namnlappar till kläder samt nappar med namn.
10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion, Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)

11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.

13. I love Plexi - Unika och personliga smycken i plexiglas.

14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.

15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.

16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!

17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!

18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.

19. Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!

21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna.

24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.

25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.

27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se

31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet

35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglan hittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen.

42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor.

43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!

43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46. rabdido - kläder för färgstarka barn!

47. Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus!

51. På Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt - MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)

54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.

57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58. Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.

60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker.

61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.

63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige.

65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar.

66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!


 

Diabilder..

Roar mig med några diabilder på mig när jag var liten.. tog mig äntligen tid att installera dia- och negativscannern som jag fick i julklapp. Bilderna blir otroligt ljusa och skarpa i färgerna, vet inte vad det beror på. Någon som är duktig på bildhantering som har tips? ;)

Då känner jag mig rik

Är skittrött så det blir en snabbis igen...  sedan sängen!

Tog mig i kragen och klev upp i tid i morse för att hinna till babysång och öppna förskolan och jag är så glad att vi tog oss i väg för det är ju så roligt. :) Roligt att få träffa Mari och hennes Isac som kommit hem igen oxå!

När vi kom hem var det dax för lunch till både Hjalmar och mig och så pysslade vi på här hemma i några timmar tills Patrik kom hem. Jag hade förberett en lång handlingslista, tänkte försöka mig på att göra en matlista så jag hade letat upp lite nya recept som ska provas..

Vi åkte till Lidl och handlade en massa frukt och grönsaker för jag har hört att de skulle ha bra priser och bra grönsaker. Annars brukar vi aldrig handla där.. var där nån gång när de nyss hade öppnat i Sundsvall och då tyckte jag att det var mest chokladen som var bra. Men de hade faktiskt en massa fräscha grönsaker och frukter så vi handlade allt sånt där. Sedan var vi på Citygross och handlade resten, dit har vi inte heller varit på evigheter. Jag gillar Citygross oxå.. framförallt köttdisken med massor att välja på. Så nu är kyl, frys och skafferi välfyllt igen.... det är ju så skönt. När kylskåpet är fullt och fruktfatet är fullt, då känner jag mig rik.

I morgon tänkte jag promenera med Diana till bvc och väga våra små killar... jag hoppas att Hjalmar har gått upp som han ska. Han kräks hela hela tiden så jag tycker att det borde inte finnas nåt kvar att växa på. Fast han är ju inte spinkig iaf.



Lillälsklingen har nu märkt att han har fötter som man kan försöka fånga. Han är superkoncentrerad och blir så frustrerad när han tappar taget om tårna! :)

Hjalmar 4 månader!





RSS 2.0