Maj 28, 2010

Åh så skönt med helg! Håller tummarna för bättre väder men det ser inte så ljust ut.
Det funkar iaf bra att jobba.. riktigt roligt att vara på trädgårn nu. Kvällarna hemma blir allt för korta men snart är det min tur att vara hemma igen. :)

I helgen ka vi försöka komma i kapp med fixandet i trädgårn och hemmet. Ska även försöka bestämma oss för ringar. Nu efter Patriks födelsedag är det planering inför dop/bröllop som gäller förutom sysslorna hemma. Även om vi tänkt göra det så enkelt som möjligt så dyker frågor upp.. Vad ska vi ha för psalmer? Ringar? Ska vi ha nån som sjunger? Vad ska Patrik ha för kläder? Passar min gamla dopklänning eller kommer Hjalmar hinna bli för stor? Vad ska vi bjuda på osv....

Sedan har jag lite ångest över det där med vilka som ska komma... det finns några fler som jag skulle vilja bjuda men så tänker jag att om jag bjuder den ena famijen så måste jag bjuda den andra och då blir det ju en massa folk i slutändan! Usch.. ångest... Om vi hade haft råd hade vi bjudit alla som ville komma. Nu är ekonomin skitkass och den kommande månaden hade vi nog inte klarat om det inte vore för mina underbar föräldrar som lånat oss pengar. Det blev så dumt nu när Patrik blev pappaledig... han får lön i förskott och jag i efterskott så tillsammans fick vi in 14tusen. Tur att skattepengarna dyker upp innan midsommar.

Äh det är så tråkigt med ekonomi. Här kommer en uppdatering i bilder! :)


Mumsig grillad regnbåge som Patrik fiskat och bjöd mig på förra helgen! :)



Den rosa (ja färgerna syns ju inte än men...) rabatten har byggts om och sjöstenen som jag haft i växthusgången fick agera prydnad då en massa glassplitter från de trasiga rutorna gömmer sig där. Jag som älskar att gå barfota vågar inte ha kvar det i gången. Det är ett jättehål mitt i rabatten som måste fyllas med några nya växter men jag kan inte bestämma mig för vad.


Ny jordgubbs-  och smultronplant har fått flytta in i pallkragarna tillsammans med ringblommor, blåklint, sockerärtor, olika kryddor, bladsallad, squash och krasse.



Nya kakrecept har provats och så blev det bullbak så nu finns det fika om nån vill komma!;)


Det är svårt att kliva upp och lämna mina mysproppar varje vardagsmorgon!


Nyvaken gladskit! :)


Flickorna Berg var oxå här och grattade Patrik.. Hjalmar klappar på Tildes hand. Han är så stolt över att han kan klappa! :D Vår lilla storkille! Han har börjat att försöka dra sig upp mer nu. Han skrattar hur gott som helst och vill inte gärna sova tidigt på kvällarna längre.

Nu blev det mycket bilder!! Det är dags för mer fredagsmys med gubben min. ;) Nu blir det soffan och tv-seriemaraton.

Trevlig helg!

Tidsbrist och sömnbrist!

Timmarna på dygnen räcker inte till för mig just nu. Det är så mycket jag vill hinna göra och en hel del som måste göras... Det blir inte mycket tid över då jag sällan är hemma före halv sju på kvällarna... Först måste vi äta och sedan är det dags att lägga Hjalmar innan disk och andra hemmasysslor tar vid. Jag har en massa nya bilder som jag tänkt lägga in men det blir inte i dag. Nu måste jag sova, är så trött så jag vet inte vad!!

Hoppas att jag kan ta mig lite tid i morgon att uppdatera mer. Och att jag ka kunna läsa igenom några av er andras bloggar lite bättre!

Min stora älskling fyller år i dag så vi har haft kalas. :) GRATTIS ÄLSKADE PATRIK!! Du är bäst. Puss

Ingen tid eller ork över nu

Har som rubriken säger varken tid eller ork att prioritera bloggen just nu.. om några dagar har jag kanske vant mig vid att jobba igen och blir bättre på att uppdatera oftare.

Patrik är ju hemma med Hjalmar på dagarna nu och såhär mysigt har de det! Lite avis blir jag allt på att de får vara ute och leka i finväder! :)


I helgen var vi till Helsingfors för att fira Patriks mamma som fyllde 60. Vi hade gruvat oss länge inför resan men den blev bättre än vi vågat hoppas på. Familjefejderna som befarades uteblev och det var ganska god stämmning trots olika viljor och ovänskap i familjen. Men det är verkligen skillnad att resa med barn..!!
Att trängas med lillen i en liten båthytt, äta middagar sent på kvällen då Hjalmar borde sova men inte kan slappna av i all röra, släpa honom på tåg, buss och båt kändes inte som någon bra idé direkt. Vi var alla sjukt nöjda att få komma hem och sova i vår egna sängar och ha lite lugn och ro. Hjalmar hade nog saknat sin gåstol, han tog en tur direkt till alla de ställen han brukar gå till här hemma. Han är så underbar vår lilla kille. Så glad och social.

Här försökte vi leka lite i hytten...


Nu är det dags för sängen! Dagarna och kvällarna flyger iväg nu! Zzzzzzzz....

Troja är favoriten

Troja är Hjalmars favorit för tillfället. Han blir så glad när hon kommer fram och så ledsen när hon går. Tyvärr är han ju inte så snäll med nyporna.. vi får passa honom hela tiden så han inte rycker bort en hårtuss från henne. Men hon har fått ett otroligt tålamod med honom. Ett tålamod hon inte har med vuxna så jag hoppas verkligen att det kommer funka bra i fortsättningen med.

Tävling!


Jag tävlar om fina vinster från Dekorativt hos Nikita
Tävla HÄR du med!

Sjuklingar..

Här hemma har magsjukan slagit till. Länge sedan jag var så sjuk, fy vad hemskt. Feberfrossa, diare och monsterkräkningar.. Som tur är så har Hjalmar klarat sig än så länge. Jag håller alla tummar jag kan för att han ska få slippa! Patrik kom hem tidigare från jobbet för att ha hand om Hjalmar då jag knappt tagit mig ur sängen men hans mage började krångla nästan på en gång den med.

Vi som har skitmycket att göra! Patrik är ute och fixar med sin bil nu som ska besiktas i morgon och jag borde väl göra nån nytta här inne men jag skulle helst bara lägga mig i sängen igen. Skulle behöva tvätta så att vi har rena kläder inför finlandsresan i helgen.. hoppas verkligen att det är borta i morgon!

TACK

Tack för alla lyckönskningar och grattis! Jag blir så glad för varje kommentar.

I helgen har vi mest varit ute och kameran hade jag helt glömt.. så mycket att göra i trädgårn nu och det är både jättehärligt, tungt och lite stressande. Men jag älskar att få vara ute och greja!
I dag har vi besökt fiskemässan en sväng, det var helt ok. Fast Patrik uppskattar nog det mer än mig... Hjalmar tyckte det var roligt att sitta i vagnen och skratta och jollra så att så många som möjligt skulle komma och hälsa på honom. Det kommer bli en supersocial kille av honom tror jag. :)

Nu blir det soffan en stund innan sängen!! <3

Big news..



Vi har ju funderat länge på hur vi ska göra med Hjalmars dop.. vi skulle gärna vilja vara hemma på tomten men då känns det bäst att vänta till sommaren. Samtidigt så skulle jag vilja använda dopklänningen som jag och lillebror hade och det finns risk att den hinner bli för liten...

Men nu har vi i alla fall bokat in dop och bröllop här hemma den 17 juli!! Japp, det blir två cermonier på en gång. :) Vi har ju funderat länge på bröllop oxå, det är nio år sedan Patrik friade... jag tänkte först att jag ville att det bara skulle vara Hjalmars dag men nu tänker jag att han charmar alla hur som helst så uppmärksamhet kommer han inte att sakna. Nu tänker vi att det är bra att passa på när vi är samlade.

Vi hade gärna bjudit hela släkten och alla vänner men när ekonomin ser ut som den gör så funkar det inte. Vi tycker också att det är lite jobbigt att "stå i centrum" båda två så det blir en liten skara med föräldrar och syskon, syskonbarn och farmor... Vi hoppas att det blir enkelt, glatt, avslappnat och sommrigt. :)

Patrik kommer ta mitt efternamn så då heter vi alla Claeson. Det känns underbart och jag trodde inte att det skulle bli pirrigt men jag känner mig redan lite pirrig....

Jag älskar dig Patrik. <3

Länge sen..

Ja nu var det länge sedan jag uppdaterade... Var i Kramfors över helgen, där vi träffade brorsan och Kristin, var en sväng till farmor på rehab i Sollefteå och så träffade vi såklart mina föräldrar och P.s mamma och bonuspappa. Det blir rätt intensivt när vi åker upp, man vill ju hinna träffa alla. Tyvärr blir det ändå oftast så att någon får mindre tid och så har man dåligt samvete för det.

På måndag var vi på babysim och lillen njöt för fullt även denna gång! Så nu har vi anmält oss till fortsättningskursen i höst oxå. :)
Tisdag och onsdag var vi utan både internet och telefon!  Jag kände mig ganska avskärmad... speciellt då vi i föräldragruppen brukar ha kontakt på facebook och hade bestämt träff hemma hos oss i går. Men det gick ju bra ändå. Vi blev inte så många men det är så mysigt att träffas. Jag kommer sakna det skitmycket när jag börjar jobba om mindre än två veckor! Ångest!! Jag hoppas verkligen att vi kan hålla kontakten fast vi börjar arbeta. I höst när jag är hemma så verkar det som om de flesta andra mammorna kommer börja jobba.

Jaja, det fixar sig nog... Jag tänkte att jag skulle höra med Ica om jag kan få jobba några kvällpass i höst så sparar vi in några dagar. Som det är nu så rullar dagarna iväg och pengarna räcker ändå inte till.

Nu tänker jag inte skriva mer utan ska passa på att gå ut i solen medans Hjalmar sover ute i vagnen. Gick en prommis tidigare för att han skulle somna och det var så skönt!

P.S. Ska försöka klämma in ett till inlägg i eftermiddag.. har ju så mycket spännande som händer. ;)
RSS 2.0