Bilder från vår jul!

Har ju inte lagt upp några bilder på länge så här kmmer en hel drös från vår jul!

Hjalmar var jätteduktig och gjorde eget julgodis innan jul!


Vi hann med att testa hans spark som vi köpte på loppis i sommar. Ett riktigt fynd tycker jag då vi betalade endast 25:-!




Årets julkort...


Vi firade julafton hemma hos mina föräldrar i år. Min lillebror med familj var oxå med och vi hade det lugnt och mysigt!

Julfin Engla..


Julfin Hjalmar...


Hjalmar var livrädd för tomten i år. Så tomten fick snällt lämna julklappssäcken på bron.


Fina kusinen Maja vågade i alla fall smyga iväg och träffa tomten.


Barnen fick massor av fina julklappar! Bland annat fick Hjalmar en tuff pulka med ratt och broms som redan han hunnits med att åka på massor av gånger.


Engla åkte på vattkoppor men var ganska glad dagtid i alla fall.

Det kom en massa koppor och nätterna var inte speciellt roliga och hon hade feber i 5 dagar. Vi åkte ändå vidare till Patriks föräldrar och firade med dom.


När vi kom hem efter julhelgen fick vi se hur stormen gått fram här hemma. Grannarnas gärsgård hade rasat och vå stora tallar som stog farligt nära oss hade vält. I efterhand är jag rätt glad att vi inte var hemma för då hade jag varit livrädd.


I dag har Engla varit feberfri i över två dygn och de flesta kopporna har börjat torka. Nu hoppas jag att vi får slippa sjukdommar ett tag!


Tyvärr verkar det som att Hjalmar har fått ringorm... Han har haft utslag på magen länge, det har jag säkert skrivit om tidigare. I dag fick jag äntligen visa upp dem på bvc och de tror att det kan vara ringorm. Troligtvis kommer det från katten. Så nu blir det att sanera här hemma och tvätta katten i mjällschampo. Hjalmar ska vi smörja med salva och så hoppas vi att det försvinner!

Eftersom jag blivit så dålig på att blogga så säger jag GOTT NYTT ÅR redan nu!!! :)

Bara 3 dagar kvar...

3 dagar kvar till julafton! Jag längtar mer än jag gjort på flera år. Den här julen är Hjalmar så pass stor att han kommer i håg vad som händer. Förra året var det bara han som var liten men i år är det 3 små som får julklappar. Vi firar hemma hos mina föräldrar tillsammans med min brors familj. Mysigt! Jag har lite pyssel kvar innan allt är klart... Klappar ska slås in och en till sorts julgodis ska göras. Men sedan tror jag faktiskt att vi är redo. Tunnbröd, fillimpor, sillar och 4 sorters godis är klara och alla klappar inköpta. Jag känner mig nöjd och ser fram emot att få njuta med nära och kära! Ska försöka hinna med att lägga in några bilder här innan jul oxå. :)

Vattkoppor

Hjalmar har fått vattkoppor stackarn! Han är full av kliande koppor och jag lider med honom. Natten till idag har han knappt sovit. Har mest kliat och sagt aj aj aj om och om igen. Jag hoppas verkligen att det går över fort och att Engla slipper. Barn under 6 månader ska vara skyddade efter graviteten om mamman haft vattkoppor. Eftersom Engla snart blir 5 månader hoppas jag att det stämmer så hon slipper. Amningen borde väl hjälpa till lite oxå kan jag hoppas.


Trolldegsbak

Tänkte att det kanske var dags för en liten uppdatering igen. Har haft fullt upp här hemma då vi alla har varit krassliga. Mest Hjalmar som har haft feber som gått upp och ner och hosta som hållit i sig i många veckor nu. Patrik var till doktorn med honom men det är bara virus säger dom. Den där dumma doktorn är så nonchalant tycker jag. Han hade knappt tittat på utslagen som Hjalmar haft, inte tagit någon temp och innan han hade lyssnat och tittat hade han bestämt sig för att det var virus. OM det hade varit allvarligare hade han säkert missat det. Nu har han i alla fall varit feberfri i går och i dag. I morgon tänkte jag att han ska få gå på dagis i några timmar igen. Han frågar efter fröknarna hela tiden så jag tror att han kommer tycka att det är roligt att komma tillbaka. Klockan 13 ska jag dit på vårt först utvecklingssamtal, det blir intressant att höra hur han är på dagis. :)

Här hemma har vi försökt roa oss med inneaktiviteter... Gjorde trolldeg och bakade kakor en dag som vi sedan brände i ugnen och målade. Det var uppskattat att både baka, måla och sedan kunna leka med dem. Så nästa gång tror jag att vi ska baka lite frukt oxå. Här kommer bilder före och efter målning...




I helgen var jag och bakade tunnbröd. Mysigt hade vi där i bagarstugan. Fast det blev bara bak under söndagen för mig då jag hade feber innan. Fick ändå med mig massor av bröd hem!

Nu sitter jag här med en snorig liten Engla i famnen och Hjalmar sover. Idag känns hon lite hängig... men hon har klarat sig från feber än så länge. Jag hoppas verkligen att det här går över helt snart. På tremånaderskontrollen kommer jag ihåg att jag sa att hon varit snuvig i två veckor och nu har hon ju hunnit bli 4½ månad! Det blir rätt många veckor det. På bvc säger de bara att det är virus och måste gå över av sig självt. Så det är bara att vänta snällt.




Sjukstuga

Här hemma har vi sjukstuga. Alla är vi förkylda. Hjalmar och jag har hostat i flera veckor och nu verkar det som att viruset slagit till helt. Den här veckan har vi turats om att ha feber, alla utom Engla som än så länge mest snorar och hostar. Med griniga barn och griniga föräldrar finns inte så mycket blogglust. I helgen får grabbarna klara sig själva då det är dags för att tillbringa lördag och söndag i midälvagårdens bagarstuga igen. Vi ska underhålla julbordsbesökarna genom att baka tunnbröd. :) Testar att blogga i mobilen nu medans jag ammar. Går inte att lägga in bilder från android så det blir bara så här långt. Trevlig helg!
RSS 2.0