Bilder på lillkillen!



I helgen var vi upp till Kramfors för att gratta min pappa som fyllde år tidigare i veckan. Vi stannade från lördag till söndag och hade det mysigt. Hjalmar hittade en roligare användning av vågen på toaletten och passade på att väga några av mammas gamla halsband...



Tyvärr blev han lite krassig och fick feber i natt och har så haft hela dagen. Så imorgon blir det VAB för min del. Jag har hunnit vara arbetsökande i 3 dagar.... 

'

Förra veckan när vi var i Birsta city för att handla presenter så hittade vi den här jackan på H&M till Hjalmar och kunde inte låta bli att köpa den. Vår lilla tuffing. :) Den lilla flaskan han håller i handen tyckte han nog var lagom stor till honom för han blev väldigt förtjust och sprang omkring med den i handen hur länge som helst... och nej det är inte alkohol i den!



Till sist en bild på mammas lilla gostroll... jag hoppas att febern och elaka hostan är borta i morgon!

Frustrerad!!

Fan jag råkade radera en del av html-koden och tappade därmed bort min header. Klantigt värre. Orkar inte fixa nytt i dag så det får vara så här så länge.....

Frukosttips någon??

Vågar jag skriva att det känns som att min energi börjar komma tillbaka igen?! Äntligen!! Nu hoppas jag att det inte blir några fler bakslag på länge.

Har lämnat Hjalmar på dagis för en stund sedan.. idag var det inte roligt! Lillkillen blev så ledsen när han förstod att jag skulle gå... men en av personalen tog honom och gick in till de andra så det var bara för mig att bara mig iväg bums.
Jag har svårt att få in rutiner på morgonen så att de ska passa med dagis.... kanske är det någon som läser här som har några tips?? I morse vaknade lillkillen tio i sex... då vill han gärna ha välling så fort som möjligt.. därav problemet.... om jag ger honom välling vid sex-halvsju så orkar han inte äta mer innan vi går mot dagis vid halv nio. Så jag brukar försöka dra ut på det till halv åtta fast det känns grymt. Förutom välling brukar jag servera en macka och ibland frukt. Mackan blir aldrig uppäten utan bara pålägget. Ger jag honom en macka utan pålägg låter han helt bli den. Gröt vägrar han äta längre och fil gillar han inte... När han är hemma med oss så kan han ju få mellanmål vid halvtio men det får han inte på dagis. Vad ska man ge så att de klarar sig fram till lunchen vid 11?? Någon som har något tips? Hur gör ni med era små?

Förra veckan var för övrigt hemsk här hemma. Hela familjen var magsjuk.. Hjalmar började på lördagsmorgonen att kräkas för att kräkas sista gången måndag kväll, sedan kom en hemsk diaré som höll i sig fram till torsdag. Stackars liten var helt utmattad. Vi med för den delen. Som tur var så hann vi få nya torktumlaren precis innan och den har fått jobba hårt sedan dess! Vi har fått tvätta allt från soffklädsel, 5 ombyten per dag och sängkläder hur många gånger som helst. En liten kille på 1,4 år kan ju lixom inte tala om att nu måste jag kräkas utan det bara kommer var som helst.

Nog om det! Nu ska jag passa på att hoppa in i duschen och raka mina stackars ben som blivit helt bortglömda och måste fram i ljuset till i eftermiddag då det är babysim.

Obstetriska mottagningen

I går var jag på inskrivning hos barnmorskan här i Matfors. Inskrivningen brukar de ju göra tidigare men jag var lite sen att kontakta henne och det blev ju bara roligare för då kunde vi lyssna på det lilla hjärtat! Hon hade läst min journal noga innan jag kom in det är +poäng för mig... där hade hon sett att Hjalmar var liten för tiden när han föddes och bokade då in mig för ett läkarbesök på Obstetriska mottagningen redan i dag.
Jag hade tänkt be om ett extra ultraljud för att mäta tillväxten eftersom jag själv funderat mycket över det men det behövdes ju inte.

Så idag pallrade jag mig iväg till sjukhuset och fick träffa läkaren som var med under Hjalmars förlossning. Han tyckte att de skulle ha lite extra koll och planerade in ett tillväxtultraljud i vecka 32 och sedan ska barnmorskan ha extra koll på mitt blodtryck och urinen så jag kommer få gå dit varannan vecka från v 24 och sedan varje vecka från v 32. Det är bra att de vill ha koll tycker jag. :)

Inskolningen på förskolan har gått bra de här två dagarna. Hjalmar är ju ett litet yrväder, han bryr sig inte så mycket utan traskar omkring själv och upptäcker världen. I morgon ska jag testa att gå ifrån en liten stund. Och så ska vi stanna kvar och äta lunch.

Jag måste oxå bara berätta att jag inte har mått illa på flera dagar nu! Så skönt.

Blått och grönt

Nu börjar jag bli rejält sugen på våren! Kikade in på IKEAS blogg Livet hemma
och blev lite kär i blandningen av grönt och blått. Nu vill jag ha pärlhyacinter, krispiga tulpaner och videkissar. Vill ha nystädat, vädrat och fräscht. Energin börjar sakta komma tillbaka till mig och jag har inte kräkts på några dagar. Solen skiner i dag och jag längtar ut. Äntligen blir det bättre!!



I morgon är det dags för inskolning på förskolan... hoppas, hoppas, hoppas att Hjalmar kommer trivas bra! I natt har han sovit dåligt. Han har varit snuvig och hostig i några dagar nu men jag hoppas att han är på bättringsvägen.

I morgon är det även dags för första besöket hos barnmorskan och jag hoppas att hon håller vad hon sa på telefon så att jag får lyssna på det lilla hjärtat!

(bilden lånad från IKEA)

Mammas vilde



Hjalmar älskar att vara ute.. han vill gå ut flera gånger om dagen och då springer han och hämtar sina skor och sin mössa. Inte spelar det nån roll om stjärten är helt bar, han vill ut ändå! :)



Ja, lillkillen klättrar och flyger fram som en stormvind mest hela dagarna nu. Detta resulterar i en massa skador... igår hade han blåöga från dagen före, ett märke på näsan efter att ha slagit den i min tand, skrubbmärken i pannan efter att ha ramlat ute på skaren och fläskläpp efter att ha ramlat ner från en kökstol. Som tur är så läker det mesta väldigt fort.

Nu har vi förresten gått in i vecka 16 och illamåendet är inte lika illa längre! Patrik har börjat jobba och i dag lyckades jag och Hjalmar ta oss i väg till öppna. Så skönt att komma ut och träffa andra! På måndag börjar vi med inskolning på förskolan.... det känns skitkonstigt! Speciellt eftersom jag inte har något jobb att gå till utan som det ser ut nu kommer gå hemma arbetslös. Tänk om nån snäll själ kunde ge mig ett jobb i fyra-fem månader!

Nu tänkte jag göra tidig kväll... kryper ner under täcket med en bok medans mannen i huset sitter och kikar på hockey med en kompis. Hjalmar har ju bestämt sig för att sova så lite som möjligt vilket betyder att han vaknat runt fem i två dagar nu... Jag är grymt trött dygnet runt ändå och uppskattar verkligen inte att behöva kliva upp så tidigt!

RSS 2.0