Bilduppdatering..

Oj oj oj... jag tänkte att jag skulle ta en bild av mig med tjockmagen men det är ju inte lätt att fota sig själv...!!

... till slut testade jag att fota i spegeln, men jag kanske borde ha putsat den först!



Hjalmar hade så skoj under midsommarhelgen. Mormor & morfar roade honom mest hela tiden. Själv fick jag mest sitta och ta det lugnt. :)



Han diskade massor oxå!! Skulle gärna stå där och leka med vattnet mest hela tiden om han fick..


Patrik passade på att fånga lite sol han med under söndagen. De andra dagarna var vädret lite mer växlande.


Pappa och Hjalmar hittade björnspår under en av sina promenader! En björnunge hade gått över vägen under morgonen.


Idag under förmiddagen stog jag i köket och diskade och hade altandörren öppen till baksidan.. hörde något dunsande på trappan så jag trodde att det var någon som ramlade in. När jag gick och kikade stog en stor hund och kikade på mig! Han kom och hälsade och sedan gick han in i vårt sovrum och la sig för att sova under vår säng! Jag misstänkte att han hörde hemma hos de som nyss flyttat in längre ner på gatan så jag tog och klädde på mig, spännde ett band från en väska runt hans hals och gick hem med honom. Jag tycker det var lite gulligt. Tur att jag inte är speciellt hundrädd av mig...

Lillebror 30 år!


I går blev min älskade lillebror 30 år! Tyvärr var vi inte nere i Stockholm och firade honom som jag önskat utan vi kommer fira när de kommer upp i juli. Jag hoppas att du fick en fin födelsedagshelg ändå Jonas! Du är världens underbaraste, finaste människa och jag är så stolt över att han dig som bror.

Vill ha!!!

Åh, kunde inte slita mig riktigt än från datorn.. Hittade ett superfint skrivbord med påbyggnadsdel på Ikea. Sekretären är oxå fin. VILL HA! (det säger föressten Hjalmar HELA tiden nu om det mesta! Gullungen...<3)


(bilder lånade från IKEA)



39 dagar kvar som gravid?

Ja i dag är det 39 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag tror ju (och hoppas) att det ska bli lite tidigare. I går var jag till barnmorskan och hon tyckte att bebisen sjunkit väldigt långt ner i bäckenet och hon tror att den har fixerat sig nu. Verkar inte bli någon risk för att den ska ligga i säte då iaf... det där med vändningsförsök låter ju läskigt! Denna bebbe är mycket livligare än vad Hjalmar var i magen och låter mig få känna av rörelserna mest hela tiden. Det känns tryggt. Alla prover var fina i går med, oxå skönt.

I dag blir det packning, handling och sedan drar vi upp till stugan i höga kusten över helgen. Hoppas på hyffsat väder. Jag har laddat med böcker, jag kommer väl mest sitta på rumpan i stugan. Har blivit bättre på att använda kryckorna som jag fick låna av J & M, de avlastar lite. Men jag har ju aldrig behövt använda kryckor förr så jag känner mig lite fumlig.

Det blir en tur till apoteket i dag med. Skönt att Patriks bil nu är lagad så jag kan ta mig ut lite! Katten hade kräkts upp en stor bandmask i morse. Jag är så glad att det var Patrik som såg det! Jag är livrädd för maskar... rimmar inte så bra med trädgårdsintresset men... Om jag får mask blir det antingen psyket eller avlivning för mig. Jag skulle bli tokig... så otroligt vidrigt!!

Nu vill jag önska er en GLAD MIDSOMMAR!

Trötta familjen



Blir ni trötta på mina blombilder? Jag tjatar om hur härligt det är att kunna plocka in buketter utifrån. Det gör mig så glad. Hjalmar och jag plockade som ni ser in nya buketter i går. :)

I dag är hela familjen trötta.. Hjalmar drömmer nog mycket. Det kanske är någon slags utvecklingsperiod? Han får sova i vårt rum så vi kan trösta snabbt. Han gråter och skriker flera gånger varje natt, stackars liten. Det är som att han fortfarande sover så därför tror jag att det beror på drömmar. Förutom det så vill katten springa ut och in hela nätterna och jag måste kissa hundra gånger och hittar ingen ställning som gör mindre ont att ligga i. Mina vader kommer vara sjukt tränade trots att jag inte kan gå speciellt mycket för de krampar hela nätterna igenom och detsamma gäller magen som drar ihop sig varje gång jag hostar eller rör på mig.. Men så är det väl att vara gravid. Det är ju inte så himla långt kvar nu.

Om jag vilar under dagen kanske Patrik kan få vila en stund efter jobbet. Så i dag blir det en ligga-i-soffan-dag för mig! Läser Mari Jungstedts senaste bok "Det fjärde offret" nu. Jag gillar hennes böcker! Ganska lättsmälta och lite spännande.

6 veckor kvar (förhoppningsvis färre!)

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vecka 35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Badrumspyssel

 

Det regnar, Patrik jobbar till ett och Hjalmar är på dagis till halv två.
Då passar jag på att parkera min stela onda kropp i badrummet med ovanstående favoritprodukter samt min nya bodygel och parfym. Förhoppningsvis får jag känna mig fräsch inför kvällen sommaravslutning på dagis.

Kan tipsa om Doves intensivinpackning för håret när jag ändå är igång... 1 min istället för balsam och håret blir mjukt och fräscht. Kanon!

Oj vad tjejigt det blev i dag. ;)

Födelsedag i går!

I går fyllde jag 34! Jag hade en härlig lugn födelsedag här hemma. Mamma och pappa kom ner och grattade mig. Regnet höll sig borta och sedan vi var ute mest hela eftermiddagen tillsammans med familjen Einarsson/Berg. Vi beställde pizza som vi satt ute och mumsade på. Barnen busade hur länge som helst så det var en trött kille vi fick natta strax efter de åkt hem. 

Patrik och Hjalmar hade varit och plockat en bukett med blommor till mig.


Av dem fick jag även solstolarna som jag hade önskat mig. Där hoppas jag att jag får sitta och sola snart!


Av mina föräldrar fick jag pengar, min favorit parfym och body gel i samma doft. Lyxigt!


J & M kom med ett fint paket lyx till mig. En ny egen tekopp, te, hallonkolor, hallonlemonad och en härlig bok med massa recept!


Tack alla vänner för gratulationer i telefon och på facebook oxå!

Dåligt samvete

 Varför säger jag att allt är bra fast jag egentligen bara tycker att allt är skit just nu?

Jag har hela tiden dåligt samvete. Dåligt samvete för att jag inte har tillräckligt med ork för att roa Hjalmar, för att mitt tålamod blir uselt när jag har ont. Dåligt samvete för att jag inte kan ge lika mycket som jag får av vänner och familj. Dåligt samvete för att Patrik måste göra allt här hemma. Dåligt samvete för att jag inte har tagit hand om min kropp tillräckligt bra för att den ska klara en graviditet. Dåligt samvete för att min inspiration är på noll och jag vet inte hur vi ska fira min älskade lillebror som snart blir 30 år. Dåligt samvete för att vi inte ens har börjat fixa Hjalmars nya rum. Dåligt samvete för att jag vissa dagar bara vill att bebisen ska komma ut nu på en gång, trots att den borde få växa till sig där inne.

Jag som längtat i så många år efter barn. Jag trodde på något sätt att jag skulle kunna bli en hyffsad mamma. Nu känner jag mig bara som skräp. Jag borde vara otroligt tacksam för att vi lyckades bli gravida helt själva denna gång och det är jag, men samtidigt vill jag inte vara gravid mer. Kanske vi skulle ha satsat allt på Hjalmar istället. Låtit honom få njuta av all vår uppmärksamhet och kärlek själv.

Jag vill inte gärna visa mig ute nu. Tjock och klumpig är jag och min gångstil kan inte ens beskrivas med ord... för att kunna lyfta ena benet måste jag luta mig bakåt mot skinkan där det onda sitter och sedan vagga framåt... När graviditet och amning är över måste min vikt ner. Jag vill orka busa och leka med mina barn. Jag vill att de ska ha en frisk och pigg mamma som orkar vara glad.

Doktor Johansson sjukskrev mig fram till den 10 juli. Han tyckte att det var självklart att jag skulle vara sjukskriven men varnade mig för att försäkringskassan är otroligt hårda mot gravida och att det inte alls är säkert att de godkänner sjukskrivningen. Kikar man på socialstyrelsens rekomendationer så står det så här:
......................................................................................................................................................................

Rekommendationer om bedömning av arbetsförmåga

  • Flertalet gravida kvinnor med bäckensmärtor och framför allt med ryggsmärtor förutsätts ha en mer eller mindre bibehållen arbetsförmåga.
  • Sjukskrivning kan vara motiverad vid uttalade eller svåra bäckensmärtor, i synnerhet om de förvärras av arbetet och om behandlingen inte resulterat i en påtaglig förbättring av smärtan och därmed arbetsförmågan. Halv sjukskrivning är normen – dock rekommenderas hel sjukskrivning om belastningssmärtorna är så uttalade att kvinnan måste använda kryckor eller rullstol. Gör en ny bedömning efter 4–6 veckors behandling för att undersöka behandlingseffekten och det fortsatta behovet av sjukskrivning.
  • Sjukskrivning för lumbala ryggsmärtor är oftast inte motiverad (utöver eventuell egen sjukanmälan upp till 1 vecka). Vid akuta ryggsmärtor (lumbago) kan sjukskrivning ändå vara motiverad under en begränsad tid, i första hand upp till 2 veckor.

.................................................................................................................................................................... 

Jag är rädd att det här kommer att göra att vi inte får någon inkomst alls kommande månad. Jo Patriks halvtid på jobbet kommer ju såklart men sedan då? Det blir roligt i sommar...

Nya blommor!

Tog en sväng ut i trädgården i går kväll när regnet som har fallit i flera dagar avtog. Plockade in lite nya vilda blommor som fick lysa upp hemmet. Vilt är vackert eller hur!? Dock vackrare i verkligheten än på bild... :)





I dag kikar solen fram mellan molnen och inget regn verkar vara på g! Skönt. Snart väntar ett besök hos doktor Johansson. Annars händer väl inte mycket mer i dag. Patrik och Hjalmar åkte för en stund sedan till jobb och dagis så nu får jag klara mig själv i fem timmar. Tar nog boken och lägger mig i soffan i dag med.

Växasäng



Jag vill så gärna ha en växasäng till Hjalmar så att bebben får ta över spjälsängen. Hittade en på Blocket i dag för ynka 200:- här utanför Matfors! Men... en annan tjej ska kika på den innan så nu håller jag tummarna för att hon inte ska ha sängen och att säljaren ringer mig i kväll och säger att jag får köpa den.

http://www.blocket.se/vasternorrland/Retro_Barnprylar_1965_34328217.htm?ca=4&w=1

Med lite ny vitfärg skulle den bli fin i Hjalmars rum tror jag!

UPPDATERING ONSDAG:
Säljaren ringde under kvällen och berättade att tjejen som skulle komma och titta inte hade kommit... så i eftermiddag tar jag Patrik med mig och hämtar hem Hjalmars nya säng! :) Med lite fix kan han sova i den snart. Jag är superglad.

Dommen..

Usch jag vill inte att det här ska bli nån klago-blogg. Men jag vill ändå skriva ner hur det gick hos sjukgymnasten i går....

Tydligen har jag fått en upphakning i bäckenet och det klämmer på ischiasnerven. Finns inte så mycket att göra nu utan jag ska tänka på hur jag rör mig och helst inte röra mig så mycket. Ska försöka vila på rygg flera gånger om dagen och endast göra små rumplyft för att hålla igång bäckenet utan onödigt tryck. Ska inte lyfta. Jag fick även låna ett bälte som ska hålla ihop bäckenet när jag står. Sjukgymnasten tyckte att jag skulle förbereda mig på att det kunde bli jobbiga veckor med värk framöver... Det känns ju helt overkligt. Jag som har så mycket jag vill göra!

Förhoppningsvis kommer det bli bättre 3-4 veckor efter förlossningen! (!!!??) Om inte så ska jag dit igen så att de kan knäcka bäckenet rätt.

Jag har sjukskrivit mig den här veckan och Patrik har tillfällig föräldrapenning den del som Hjalmar är hemma. Vi får se hur vi ska lösa det framöver. Det beror på vad Patriks arbetsgivare säger oxå. En del av mig kan verkligen inte tro att det är så här det ska vara, utan hoppas att det är borta om jag vilar en vecka. Det känns så hemskt att Patrik ska behöva dra ett sånt stort lass nu. Tur att jag har en sån underbar man!

I dag är det 7 veckor kvar till beräknad förlossning.

Några nya bilder!

Har ju inte bjudit på några bilder på länge nu. Det har faktiskt inte blivit så mycket fotat. Men här kommer i alla fall några nya.... :)

Lilleman med nya snygga shorts som mormor och morfar köpt i Turkiet.


Så här har Hjalmar sprungit omkring mest hela tiden de senaste dagarna. Bar om stjärten, keps och solskyddströja. Härliga dagar har vi haft! :)


Nya favoriten! Den eldrivna fyrhjulingen ssom vi hittade på Blocket.


Har lånat pappas solbrillor..


Söta kusinen Maja!


Kusinerna på samma bild.


Han jobbar på bra hemma i trädgården vår lilla grabb! ;D


Ja det blir ju mest bara Hjalmar på bilderna!

Jag har i alla fall fått tid hos sjukgymnast i dag. Det blir nog bra med lite råd och hjälp. Patrik fick ta tillfällig föräldrapenning i dag så han är hemma med oss. Jag känner mig bättre när jag slipper röra mig. Sitter på spikmattan lite då och då, det bedövar bra. Men jag hoppas att det försvinner snart för annars kommer jag väl rusa i vikt av allt stillasittande och all toblerone som jag tryckt i mig den senaste tiden..

Pratade med försäkringskassan för en stund sedan och Patrik har ju rätt att vara hemma den tid som Hjalmar inte är på dagis. Han har även möjlighet att ta ut en heldag på lägstanivå + 1/4 dag tillfällig föräldrapenning de dagar som Hjalmar normalt är på dagis om vi bestämmer att han ska slippa dagis. Så nu får vi väl räkna lite och se vad Patriks jobb säger.

Lite råd igen??

Jag går och grunnar på några saker och tänker att kanske någon som läser det här har något svar eller råd...

* Först undrar jag om det är någon som har någon erfarenhet av ischias och om det finns nåt jag kan göra för att bli bättre snart?

*Hur länge kan det hålla i sig? Måste jag räkna med att ha det så här de 7 veckor som är kvar till bebisen kommer?

* Är det någon som vet vad som händer om jag skulle bli sjukskriven nu när vi har Hjalmar på dagis 15 timmar/vecka eftersom jag är arbetssökande... måste han börja på heltid eller har vi rätt att ha honom 15 timmar och Patrik vara tillfälligt föräldraledig resterande tid??

Nä usch vilken ångest jag har över detta.. så otroligt frustrerande att inte kunna röra sig som man vill. Jag fixar inte alls att bära eller jaga Hjalmar. Samtidigt vill jag inte att han ska behöva börja heltid på dagis nu! Och Patriks bil är trasig så nu är Hjalmar och jag utan bil oxå! Jag klarar ju inte ens av att gå och lämna honom på dagis! Nej, jag måste bli bra snabbt!!

Ischias eller foglossning..

Jag vet inte om det kan vara ischias eller foglossning jag har åkt på men jag har ont som faan i ena sidan av skinkan/ryggen och ner till fotknölen. Har ingen styrka i benen utan går nu mer som en vaggande anka, sakta sakta. Så jäkla irriterande!! Hoppas verkligen inte att det ska vara så här i sju veckor till, då blir jag galen och Patrik med för den delen... stackarn får göra allt här hemma. Det tar på humöret att ha ont hela tiden och jag känner mig lite frånvararande även i huvudet. Att det är svårt att sova gör väl sitt till det med. Men nu ska jag inte klaga mer!

I går var i alla fall jag och Hjalmar till Rännö och badade för första gången i år! Underbart skönt! Det var mycket varmare i vattnet än jag hade trott.. skulle tippa på 21 grader. Vi har haft några riktiga kanondagar och i går var det runt 30 grader varmt. Denna dag verkar bli lika varm och vi planerar att åka en sväng till badet när Hjalmar vaknat. Han blir trött i värmen och fick sova en förmiddagslur i dag. I eftermiddag väntar vi besök från Anna & Johan och i natt har Jonas, Kristin och lilla söta Maja sovit över. Vi hade en mysig kväll med grillat och jordgubbar och surr fram till ett i natt. Härliga sommardagar med andra ord!

Fotade med telefonen på badet i går och tänkte lägga in bilder men min telefon är urgammal och det verkar inte som om jag kan ladda upp bilder via den till blogg.se... Får ta med kameran nästa gång.




Fyndade!

Jag behövde inte gå långt alls! Vi har ju grannar som aldrig är här och hela deras tomt är numera en blomsteräng. Där kunde jag fynda fina styvmorsvioler och färgätmigej. Vackert eller hur!? :) Ska faktiskt passa på att plocka in ännu en bukett med liljekonvaljer innan de hínner blomma ut oxå. Såna har vi ju massor av själva. Färska blommor kan man inte få för mycket av.

Härliga dagar!

Åh vad jag älskar att sommaren har kommit! Nu är det underbara dagar och prognosen för helgen såg bra ut den med. Tyvärr orkar min kropp inte röra sig så mycket som jag skulle önska men att ligga i en solstol klarar den i alla fall av. En fundering har jag bara.... hur sjutton solar man ryggen som gravid?? Att ligga på stormagen är ju bara att glömma... jag kommer vara alldeles vit på baksidan!

Jag skulle ju lägga in en massa bilder men det har inte blivit av. Sitter inte lika mycket här framför datorn när det är finväder och helgen som var spenderades i stugan i höga kusten tillsammans med brorsan och hans familj. I går var jag till sjukhuset och kikade på bebisen. Så underbart att få se den igen. Hade önskat att Patrik kunde vara med men han fick snällt vabba i går då Hjalmar hostat hela natten.

Bebisen låg enligt beräkning 89 gram under normalkurvan, vilket räknades som ingenting. Det ser med andra ord ut att kunna bli en normalstor bebis denna gång. Ska få kika ännu en gång om 3-4 veckor, så att vi ser att den fortfarande växer som den ska. Det känns tryggt. Jag var rätt orolig i går innan ultraljudet och såg framför mig en liten svältande bebis där inne.

I går fyndade vi en eldriven fyrhjuling till Hjalmar på Blocket. Patrik och Jens hämtade den medans jag nattade Hjalmar så han såg den inte förrän i morse... Han älskar den verkligen! Hela morgonen åkte han fram och tillbaka här inne och ville så gärna ta med den ut. :) Jag har lovat honom att han ska få köra ute efter dagis, det blir skoj att se.

Nu har jag laddat huvudet med en stor mugg kaffe. Här ska dammsugas och sedan hoppas jag att det finns lite styrka kvar i kroppen till lite plantering. Rabarbern som jag köpte för flera veckor sedan har inte fått komma ner i jorden ännu.

Det är som vanligt så mycket som huvudet vill göra. Nu skulle jag vilja rensa och städa och måla och greja överallt!! Skulle vilja ta långa promenader och plocka stora buketter med vilda blommor.. det är ju så vackert ute nu!

Jag har kanske inte berättat det men jag brukar ha en otrolig tur på såna där chokladhjul de brukar ha på tivoli...
i helgen var vi till Härnösand en sväng och jag var ju bara tvungen att satsa en tia.. vilket resulterade i vinst igen! 2 kg Toblerone! Farligt gott, speciellt för mig som har haft sug efter choklad och då speciellt toblerone i flera veckor nu... I morgon kl 8 är det dags att göra sockerbelastning hos barnmorskan, det är ju mindre roligt. ;P

RSS 2.0