3 månader redan!

I morgon blir lillprinsen 3 månader... hjälp vad det går fort! Han är så underbar och jag kan titta på honom hur länge som helst... han är min stora lycka. Tyvärr har han inte varit riktigt på humör de senaste dagarna. Lite extra gnällig och vägrar äta ersättnigen, men jag försöker att amma honom så ofta han vill ha och försöker lita till att han tar den näring han behöver.

I kväll åker vi och hälsar på hos mina föräldrar... i morgon hade jag tänkt att vi skulle åka upp till Sollefteå och hälsa på farmor som ligger på sjukhuset där. Sedan åker vi nog hem redan i morgon kväll... det är skönt att vara hemma en dag innan Patrik börjar jobba igen. Nästa vecka har jag ett nästan fullspäckat schema, det är bara torsdag och söndag som inte är planerade! Nu börjar det verkligen hända grejer! 

Lillgubben fick vara lite finklädd i dag när det blir helg... mammas älskling!



Puh...

OMG vad det snöar, verkar inte ta slut heller.. Jag har varit ute och skottat i två timmar medans Hjalmar sov så sött i vagnen! Vårt lilla hus kommer snart försvinna i snön.. :)

Passar på att blogga nu medans han fortfarande sover där ute. Funderar på vad jag vill med bloggen, ibland så känns det så jäkla ytligt... samtidigt känns det som att det så lätt blir missförstånd när det är tvärtom.
Med en bebis hemma blir det inte så många filosofiska funderingar för mig längre. Mitt problem med att kunna somna på kvällarna är borta, därmed även den där tiden då hjärnan snurrade på i oändliga nystan. Sedan är det det där med koncentrationsförmågan som har blivit dålig.. jag känner mig så elak när jag inte kan koncentrera mig på vad människor säger ibland. Jag tror att min hjärna helt enkelt inte orkar ta in mer just nu. Får jag skylla på amningshjärna och sömnbrist? Är jag ursäktad då?

Oooh..

Efter jag skrev tidigare inlägg kikade jag mailen och där poppade Polarn o. Pyrets vårnyheter upp. Jag gillar verkligen deras kläder. Tror att Hjalmar måste få dessa.. :)

Bilder lånade från Polarn O. Pyret, bilderna är klickbara.



Mer att göra..

Det händer saker med Hjalmar varje dag nu. Nya framsteg hela tiden och det är hur roligt som helst att bara titta på honom. De senaste dagarna har har lärt sig att hålla i skallran och röra den fram och tillbaka med stor koncentration! Gullungen min... han är så underbar!

Har fått lite mer att göra under dagarna nu, det är skojigt. I går hade vi en fullspäckad dag! Först babysång i lillkyrkan... tyvärr kunde jag bara imse vimse och bäbä.. resten av sångerna var helt nya för mig så jag försökte nynna med så gott det gick. Sedan var det hem, käka lite lunch och småpyssla lite innan det var dags att dra till stan för efterkontroll hos barnmorskan. Allt såg bra ut.. bra blodtryck och blodvärde. Cellprovet blev avklarat och godkänd knipteknik.... usch.
Sedan hem middag och kvällen spenderades sedan i Rännö hos flickorna Einarsson/Berg.. Patrik fick vara hemma för att städa så när vi kom hem var det rent och fint. Vilken karl man har! :)

Idag snöar det massor... får se om det blir storm som de varnat för. Just nu blåser det inte speciellt mycket vad jag kan se. Diana och Gabriel kommer på besök snart, det blir trevligt!

Skriv gärna en kommentar, jag är så nyfiken på vilka ni är som kikar in. :)

Blue...

det kryper visst in mer och mer blått här i vårt hem... Lite klyschigt kanske när man fått en liten pojke, men jag gillar faktiskt blått! Speciellt nu efter allt rött i jultid så känns det friskt och fräscht med blå toner.

I dag är det kallt ute igen... Hjalmar och jag har varit inne och eldat, mys och busat. Nu blir det en sväng till arbetskompisarna på Ica för att handla mat, blöjor och sånt. Vi tar bilen i dag.. jag fryser redan.

Mössan..

Kolla så söt jag är i min nya mössa som mormor & morfar kom med förra helgen!
Varm och gosig och så passar den tossorna och vantarna mina. Tack mormor & morfar!

Kram Hjalmar



Här är länk till tillverkaren Lindberg.

Skynda, skynda..

Har precis bäddat ner Hjalmar i fotöljen.. där sover han ibland om dagarna. Jag tror han gillar att jag har tv:n på och så kan jag gå dit och gunga honom emellanåt.

Ska försöka mig på att få städat här inför helgen i dag. Jag tycker det är lite jobbigt att inte kunna ha så städat som förr, pedant som jag är. :P Men jag börjar lära mig att prioritera annat de stunder som lillälsklingen sover.

Nu ska jag faktiskt skynda mig att duscha och hoppas att han sover så jag hinner fixa till mig lite. Sedan ska det som sagt städas och när Patrik slutar ska vi ta en promenad upp till trädgårn och bjuda dem på fika. Det är som vårt andra hem här i Matfors. I morgon jobbar jag där.. det var skitlänge sedan sist. Samma vecka som Hjalmar föddes var jag där och jobbade lite men sedan dess har jag inte gjort en bukett till någon annan än mig själv. Fast det brukar lossna efter en stund. Ska bli skoj i alla fall.

Nä, bäst att jag skyndar mig!

Min lilla älskling i fotöljen med sin älskade snutte...

Köööp tulpaner!

Nu börjar vi få lite mer att göra på dagarna jag och Hjalmar... I går var vi och hälsade på Diana och hennes lilla Gabriel som vi träffade på föräldrautbildningen. Trevligt att få träffa någon annan i samma sits och vi hade dessutom en hel del gemensamt förutom barn så det är ju skoj.

Var på bvc för att väga Hjalmar i går oxå.. nu väger han 4800g. Han har dubblat sin födelsvikt! Tyvärr kunde jag inte mäta honom då jag var helt själv.. men det skulle vara intressant att veta hur lång han är. Det känns som att han dragit iväg mycket på längden. Får kanske mäta honom den 5:e då han ska vaccineras.

På tisdag tänkte jag att vi skulle börja på babysången här i Matfors.. har hört från flera håll att det ska vara roligt så jag hoppas på det! På tisdag ska jag på efterkontroll hos barnmorskan oxå.. lite sent ute var jag, men fick komma ändå.

Veckorna går så himla fort och nu på lördag börjar jag dessutom att jobba lite! Bara några timmar på trädgårn, det blir faktiskt både roligt och skönt. Sedan får vi se hur många lördagar det blir framöver.. hoppas på varannan, det känns lagom.

Nu är det ju tulpansäsong och eftersom jag brukar tjata på alla kunder om att man ska unna sig en bukett tulpaner i veckan under säsong så måste jag ju göra det själv! ;) Den här veckan fick det bli vita med blåbärsris! Fiiiint! :)



Bilder på sötnosen från soffan i morse... det börjar bli svårt att få med honom på bild då han inte vill vara stilla. :) Han är så söt när han suger in underläppen och spärrar upp ögonen som på sista bilden. Mammas älskling!!

  

Lite nytt...

Som ni kanske märker så försöker jag mig på lite ny stil på bloggen... :) Det går inte så bra men skam den som ger sig! ;) Ni får ha tålamod.

Hjalmar som knappt brukar sova på dagarna har sovit massor de tre senaste dagarna! Nu har han snart sovit i tre timmar på raken och jag vet knappt vad jag ska göra av all tid! Det känns lite konstigt... ni som har spädbarn hur länge sover era bebisar på dagarna?

Hjalmar i dag!

I dag har vår älskling haft namnsdag!! Fast jag tror inte att han märkt av det då han sovit mest hela dagen! Han som knappt brukar sova dagtid.. men ibland tar han igen det och sover mycket istället.

Så skönt med helg och att vi får ha Patrik hemma med oss. Har hunnit med en hel del i helgen redan.. nu är julen helt borta, några skåp städade, långprommis och hemmapizza avklarat och jag har tagit mig tid att raka benen!! :) Ja det låter kanske fjuttigt men jag är mycket nöjd med lördagen.

Fast lite konstigt känns det allt när vår lilla älskling helt plötsligt bestämmer sig för att sova så mycket! Jag har tempat honom några gånger i dag för jag blev orolig att han skulle ha feber eller nåt men tempen har varit bra och han skulle väl verka missnöjd om han inte var frisk hoppas jag.

I morgon kommer i alla fall Hjalmars mormor & morfar och hälsar på. Det blir trevligt! :)
Lite bilder från senaste tiden bjuder jag på oxå.... Närbilder på älsklingen, nya mysiga sovpåsen, nya favvomobilen som fick sitta över skötbordet och Modo-jackan! ;)

Nu blir det sängen, godnatt på er! 


 


    

Dags att spräcka bubblan?

Tänkte försöka mig på att hinna skriva ett inlägg medans Hjalmar sover en stund i Patriks famn... här rullar allt på som vanligt. Veckorna går så otroligt fort! Det har varit lite mildare väder så Hjalmar och jag har passat på att vara ute på promenader i solen. Nu känns det som att vi bara går mot bättre tider.. ljusare dagar framförallt. Jag mår så mycket bättre av att vara ute och av ljuset!

Nu börjar jag även bli mer sugen (eller känner jag mig mer tvungen, jag vet inte..) på att bryta mig ur den här mamma-barn-bubblan och vara mer social... Tänkte att vi skulle börja med att besöka öppnaförskolan någon dag framöver. En tjej ur föräldrautbildningen som vi gick ville att vi skulle gå tillsammans. Hjalmar bryr väl sig inte så mycket ännu men jag tycker att det är roligt att få träffa andra mammor när jag väl har gjort det.

Det nya träningstället här i Matfors TRIM ska börja med mamma/babygympa den 27:e för de med barn som inte kryper ännu.. det kan kanske oxå vara nåt! Egentligen så känner jag mig rätt skitig och dassig som går här hemma med bebis på armen, full i kräks och hinner knappt med att duscha... är inte heller van vid hela det där att vara social eller vara på offentliga platser ännu. Både jag och patrik var skitstressade när vi försökte gå på Ikea en dag och Hjalmar skrek hela tiden, vi fick gå därifrån klarade inte av att handla. Jag pratar ju med bara med Hjalmar hela dagarna och har nästan gått och blivit folkskygg då jag inte längre vet vad jag ska prata om förrutom om bebisar. Han och Patrik är ju hela mitt liv nu och det är helt underbart samtidigt som jag om jag ska vara helt ärlig, och det har säkert gått att läsa mellan raderna här oxå, tycker att det är jobbigt vissa dagar. Jag blir så otroligt trött, sliter med amningen och när Patrik kommer hem från jobbet så bråkar vi om vem som är tröttast. Helt sjukt egentligen för det är ju ingen tävling. Jag undrar hur ensamstående mammor fixar det.. eller de som har barn med kolik.. Här går jag med en alldeles underbar bebis som sällan skriker utan jollrar så snällt... och så har jag mage att skriva att jag tycker att det är jobbigt...

Nu kommer jag ialla fall krypa ner i sängen.. det blir tidig kväll och så hoppas jag på en bättre dag i morgon. Det blir det säkert... det är ju fredag. Sedan helg och P. är hemma med oss.. så skönt. Jag älskar dem båda så mycket!! 

Vår glada kille...

I dag kräksnöar det här igen! Nu räcker det faktiskt med snö tycker jag... det ska vara mycket snö på vintern men nu behöver det inte komma mer. Det är redan så vitt och fint ute ändå. Vi hade ju planerat att åka till IKEA i dag men nu vet vi inte om vi bör ge oss ut på vägarna...

Jaja, nog med gnäll. ;) Måste lägga in bilder på vår älskling från i morse... han vaknade som han gör de flesta dagarna med ett leende på läpparna. Han är bara så underbar! Verkar så nöjd och glad mest hela tiden. Han har favorit pyjamasen på, den sover han så skönt i så vi var faktiskt och köpte en ny i en storlek större så han har en sedan med. Denna har han haft sedan han föddes, det är som en påse så de kan ha den länge och sparka med benen som de vill. Superbra.



Jul och nyår...

Dags att updatera igen efter sköna helger. Julen spenderades i Kramfors hos mamma & pappa... brorsan och Kristin och farmor var med och vi hade en lugn och skön julafton. Hjalmar som sov sig igenom större delen av julafton fick en massa fina julklappar!! Tack alla! :) Jag och Patrik blev oxå väldigt bortskämda i år igen med en massa fina klappar och en massa god mat! Så mysigt.

 På juldagen var det tänkt att vi skulle fira jul hemma hos Patriks mamma, men där gick det magsjuka så det blev till att hålla sig borta. Då fick vi ju åka på kalas och träffa min släkt istället, trevligt det med! 

Annandagen var det lunch hos farmor och vi fick smaska på hennes goda räkcrepes! Mmmm... Hon börjar bli gammal och har svårt att greja som förr så hon verkar ganska frustrerad och vill orka som tidigare. Hon blir ju 80 till sommaren.

Under mellandagarna tog vi det lugnt här hemma.. Var i Birsta och kikade på rea, hade trevligt besök av Susanne och Charlie från Kramfors en dag och så var det förståss en massa skottning! Det har ju kommit hur mycket snö som hellst!

Nyår har firats här hemma.. Vi stängde in oss och tackade nej till inbjudningar. Gjorde god mat och hade en mysig lugn nyårsafton bara vi tre. Strax efter kl. 23 gick det inte att förneka tröttheten längre så då kröp vi tills sängs och ställde väckarklockan på tolv för att kliva upp och se alla fyrverkerier. Men när klockan väl ringde somnade vi snabbt om så skönt. :)

I går nyårsdagen var vi bjudna på middag hos familjen Einarsson/Berg.. mycket trevligt och gott. idag har det varit pyssel här hemma med skottning och städning. Hjalmar har haft ont i magen och bajsat en massa massa massa gånger så nu misstänker vi verkligen att han är känslig för laktos. Jag hade undvikit mjölkprodukter i flera dagar men i går så var det både grädde i maten och grädde till efterätten och jag tänkte mig inte riktigt för vilket vår stackars älskling fått lida för idag. Åh jag får så dåligt samvete.

I morgon får vi mer besök från Kramfors! Då kommer mina föräldrar samt moster Monica och Lars-Olof... trevligt trevligt!

Nu ska jag sova! Lägger in en bild på vår stiliga älskling från jul (kunde inte låta bli att klä upp honom med fluga och allt ;) )och en bild på mina två älsklingar från när vi åkte runt och "tomtade" för kompisar här i Matfors några dagar före jul...





RSS 2.0