Utepyssel

Har blivit dåligt med uppdatering igen.. Vi håller mest till ute nu när det är fint väder. Idag hade vi en lugn förmiddag, Barbro kom ner och drack kaffe och så kikade vi på bröllopet från engelska kungahuset en stund och efter Hjalmars vila lurade han och jag med grannarna till lekparken en stund.

Efter middagen har vi grejat ute. Patrik var och handlade en sandlåda under lunchen så vi har gjort plats för den, byggt ihop den och sedan fyllt den med sand som vi fick av några snälla grannar. Det blev faktiskt bra. Jag tror att Hjalmar kommer bli glad när han ser den i morgon. Jag ska lägga in en bild men nu hade det börjat bli mörkt ute så jag tänkte vänta med att fota tills i morgon.

I morgon ska det pysslas ännu mer hemma på tomten... vi har handlat virke till en ny bod som ska byggas. Sedan finns det ju endel målning, krattning, plantering och annat pyssel som ska göras så vi är inte sysslolösa direkt!! Jag skulle bara önska mig lite mer energi och ork.

I morgon kväll ska vi väl ta en sväng till majbrasan oxå. Ska bli roligt att se om Hjalmar tycker att det är spännande. :)

P.S Jag har ju inte bloggat om påskhelgen heller.. ska lägga in några bilder från den senare!

Påskkärring



Hjalmars förskola har påskdisco idag och barnen skulle vara utklädda. Hjalmar fick vara påskkärring men det var inte så populärt att klä ut sig här hemma. Jag hade ett gult linne som han skulle få ha som klänning men den slet han av direkt och hucklet åkte av strax efter denna bild är tagen.

När vi kom till dagis och han såg att de andra barnen var utklädda så gick det däremot bra. Tyvärr hade jag ju inte med mig kameran då men jag hoppas att personalen fotar mycket idag! De är ju så söta.

Jag har massor att göra idag... det ska tvättas, packas, handlas och så ska påskskinka och nubbesallad förberedas. Men jag har ingen ork alls!! Förkylningen har inte gett med sig så huvudet värker och jag hostar och snorar fortfarande, skulle gärna vilja krypa ner under täcket och sova hela dagen. Samtidigt vill jag så gärna åka till stugan i morgon och träffa alla så jag måste väl förbereda allt... och kurera mig för jag vill ju vara pigg i helgen!

Babyticker

Vårhelg!

Åh vilken härlig helg vi har haft! Äntligen är våren här!! Vi inledde helgen med grillat och tzatziki som fredagsmiddag, åh vad gott! Lördag var jag på barnloppis en sväng. Handlade för 100:- och för det fick jag två mjukbyxor till Hjalmar, gummistövlar till Hjalmar och så kunde jag inte låta bli att handla två små bebisklänningar till lillasyster i magen.

Eftermiddagen tillbringade vi i stan... vi hade inte varit där på evigheter, det blir mest Birsta för det är smidigt men jag tycker att det är mysigt att strosa runt i stan ibland. Ihandlade presenter till alla som ska och har fyllt år, hälsade på hos Anna på Cubus och sedan avslutade vi på Kebab City. Hjalmar gillar verkligen att vara ute så. Han säger hej till alla tjejer han ser och flirtar otroligt mycket!

Idag har vi haft en heldag hemma i trädgården. Det har eldats ris och gräs, jag somnade i solen och fick nya fräknar så nu stramar det lite i ansiktet, Hjalmar sov länge i vagnen och sedan har han sprungit överallt. Vi har verkligen njutit alla tre! :)

Ja det var en del av vår helg...  Nu kommer några bilder.


Smutsig men lycklig Hjalmar..


Några vårblommor har fått flytta hit...


En av Hjalmars nya favvolekar.. han gömmer sig bakom sina egna händer. hahaha




Min skäggiga men goa man...


Blödig!

Visst är jag extra blödig nu men jag tror nog att jag hade gråtit utan graviditetshormoner oxå.. Mina tårar rinner då jag läser bloggen om lilla Tindra.

En annan fin barnblogg är den om lilla Mellie.

Tänk vilka starka kärleksfulla människor det finns! Och här sitter jag och gnäller om förkylning, usch och fy!

Välkommen vecka 25

I dag lämnade jag lillgrabben med Jens på trädgårn en stund medans jag besökte barnmorskan. De hade klättrat upp i traktorn så Hjalmar var helt salig och skulle visa när jag kom tillbaka!

Hos barnmorskan togs det sockerprov, blodtryck, mättes mage och lyssnades på hjärtljud! Allt verkar vara finemang där inne i magen. :) Nu går vi in i vecka 25.

För övrigt så tog en dunderförkylning över när illamåendet från magsjukan slutade för mig... jag tror jag blir tokig på det här. Immunförsvar=0 Men hellre förkyld än magsjuk!

Nu är påsken nära och innan dess måste jag bli pigg! :)

Gnällspiken talar

Ibland kommer tveksamheten över mig och jag undrar vad vi har gett oss in på... Nu efter några dagar med magsjuka och sedan dåligt med sömn så sitter jag här med världens huvudvärk, noll tålamod och dåligt humör och undrar hur jag skulle klara av om vi hade två barn redan nu. När lillasyster kommer så blir det ännu sämre med sömn om nätterna. Jag kanske är för gammal.

Jag hoppas verkligen att Hjalmar kunde börja sova hela nätter innan bebben kommer. Eller gärna nu. I natt har han haft ont i magen tror jag... diarren har kommit tillbaka och vi fick byta massor av blöjor i natt. Mellan kl 1 och 3 var vi vakna och han snurrade runt runt i sängen stackars liten.

Idag blir därför en lugn dag. Det snöar ute så jag har ingen större lust att gå ut men Hjalmar längtar ut så det blir väl en sväng iaf.

Vi lever!

Jodå vi lever här nere på bällstamon... ett tag trodde vi inte att vi skulle överleva magsjukan som hoppade på oss under helgen. Men nu finns det hopp igen! :) Nu har vi klarat oss igenom den tredje magsjukan för i vinter och nu tycker jag verkligen att det får räcka med sjukdommar.

Idag har jag kört sonen till förskolan och mannen är på jobbet så jag ska väl ta tag i hemsysslor och så ska jag faktiskt passa på att vila en stund oxå. Sover så dåligt nu.. kan inte längre ligga på rygg eller mage då protesterar bebben. Men jag ska inte klaga. Jag har ju tid till vila på dagarna nu. 

I helgen hann vi med ett besök på vårmässan och även om den var mycket mindre än vanligt så tyckte jag att det var mysigt. Handlade lite lökar till trädgården, en skylt som jag kan skriva med krita på, en burk av medlet som jag skrev tidigare om och så åt vi goda langos. :)

I söndags var vi i kyrkan på "dopets dag"... alla barn som döpts i kyrkan under det senaste året är inbjudna och så får man hämta en liten ängel som hänger i ett träd med barnens namn på. Hjalmar hade svårt att vara stilla under gudstjänsten men det var ju väntat. Sedan var vi till Birsta en sväng och efter det var det tänkt att vi skulle grilla hos Maria & Jens... tyvärr hann maten precis bara bli klar till min första kräka och vi fick åka hem direkt. Inte roligt att bli sjuk hemma hos någon annan... jag hoppas att de inte hann bli smittade!

I birsta handlade jag det första bebisplagget till lilltjejen! Jag kunde inte låta bli när det var rea.... :)


RSS 2.0