Kycklingsoppa

Nu puttrar en kycklingsoppa på spisen... en soppa går ju faktiskt lätt att göra och den här smakade smaskens om man får skryta! ;) Som vanligt när jag lagar mat så blir det hitta-på-efter-vägen-recept... det är ju då det är som roligast. Nu låter det kanske som att jag lagar mat ofta men det ska jag erkänna att jag inte gör... iaf inte har gjort. Nu när jag är hemma på dagarna så blir det helt naturligt jag som lagar mat. Tidigare har mannen i huset skött matlagningen oftast eftersom han var hemma före mig från jobbet. Det är först nu som lusten att laga mat har kommit tillbaka till mig, så nu ska det bli lite annan mat i huset än makaroner och köttbullar med ketchup har jag tänkt!!

Hjalmar ligger ute i vagnen och sover efter en kort promenad som vi gjorde tidigare. Det börjar verkligen vara härliga dagar ute nu! Sol och -4 grader i dag, det är härligt. Snart hoppas jag att jag ska kunna sitta i en snödriva och sola mig hela dagarna! ;)

Testa att göra min kycklingsoppa.... den är gjord på en höft men detta hade jag iaf i:

kycklingfilé
rotselleri
morot
palsternacka
purjolök
matlagningsgrädde
kycklingfond
buljongtärning
soja, salt, vitpeppar, curry och rivet citronskal

Jag bryner rotsakerna först och mixar en del av dem med stavmixern, sedan bryner jag kycklingen som jag skurit i mindre bitar. Saltar och kryddar lite, fyller på med vatten och kokar upp. Sänker värmen så att det får puttra och kryddar lite mer. Låter puttra ett tag och sedan i med matlagningsgrädde och puttra ett tag till. MUMS! I dag serveras den med vitlöksbröd.

Vår helg har varit skön... vi började med en god middag i fredags och två bra filmer. Inglourious basterds och The Ugly truth båda kan rekomenderas!! Annars har vi pysslat hemma, varit på 41-årskalas på lördag och i går söndag var vi bjudna till Maria & Jens på god alla-hjärtans-middag, riktigt lyxigt!

I helgen har jag oxå pimpat Hjalmars rum med ny gardin och nya kuddar. Tyckte han behövde något mindre puttinuttigt nu när han blivit så stor.. ;)








Kommentarer
Diana

Vilken häftig kudde! Har du sytt den själv? Kram, kram!

2010-02-15 @ 19:35:16
Therese

Vart ha du köpt de där fina tyget.. ??

FInt de blev..

2010-02-15 @ 19:48:24
URL: http://http://enlyckligmamma.blogg.se/
Sara

Tack! Jag är skitkass på att sy men har gjort en själv ja... :)

Tyget är från Dollarstore i Kramfors.. det var eg en stor gardin som jag klippt i!



Kram

2010-02-15 @ 20:12:44
URL: http://saracla.blogg.se/
Zara

Hejhej...pysslig du är! Jaa, det är skoj att pimpa till barnrummen. Joo, Zmilla gillade att ligga på mage innan. Dock inte för huvudlyftövningar...hehehe...kram

2010-02-16 @ 09:23:05
URL: http://koccoz.blogg.se/
Kicki

Håller med dig angående laga mat, visst är det roligast att hitta på själv! :) Jättefint tyg! Sitter själv å klurar på hur vi ska ha det i barnrummet, många idéer blir det :) Men lite svårare när man inte vet kön.

Kram!

2010-02-16 @ 09:52:39
URL: http://mesteljest.blogspot.com/
Diana

Det lyckades du bra med!!! Blev lite inspirerad =)

2010-02-16 @ 11:17:29
Therese

Gud vad duktig du är.. :D Jätte fint..

2010-02-16 @ 11:32:02
URL: http://http://enlyckligmamma.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0