Hjalmar 6 månader!



I dag blir vår lillkille 6 månader. Så otroligt fort det går! Jag skulle göra vad som helst för honom, det skulle vi nog både jag och Patrik. Att man kan älska någon så mycket! Så mycket glädje han ger oss.

I dag fick han en ny adidasdress av mormor och morfar se så söt han blev! :)

Ja, jag är kanske fjantigt stolt och tråkig men nu kommer jag inte på nåt annat att skriva. Hoppas ni alla har en trevlig valborg! Här har det ätits massa god lasagne och druckits rödvin och sedan lite choklad på det. Livet ler och förkylningen har börjat släppa! :)

Tisdag



I dag var det dags för vaccination och läkarbesök på bvc igen. Allt såg så bra ut och Hjalmar följer sina kurvor perfekt även om han är så mycket mindre än sina vänner i föräldragruppen. Han väger nu 6770g och är 65 cm lång. Sprutorna gjorde ont men det gick över ganska snabbt.



Gåstolen är en favorit just nu.. precis som att springa omkring i bara blöjan.



Testade detta recept som kan rekomenderas! Vi gjorde en kall sås med turkisk yoghurt och sweetchilli-sås, men jag tror att tsatsiki skulle vara ännu godare till. Enkelt med allt-i-ett!

IKEA

Vi är förkylda hela familjen så dagen har varit lugn.. Fick fint besök av Cathrin, Joel och Theo under dagen så vi satt ute och fikade i solen för att bespara dem lite basiller och för att det var så härligt i solen. Sedan satt jag kvar ett tag och kikade i inredningstidningar som jag fyndat på vårmässan så nu har jag blivit lite röd om kinderna. Hjalmar sov i vagnen mest hela dagen, stackarn verkar lite sliten han med.

Kvällen har varit ännu lugnare.. Har kollat igenom IKEAs nyheter och hittade massa roligt/fint/smart! Synd att räkningshögen ska vara så himla tjock jämnfört med föräldrapenningen.. annars hade jag åkt i morgon.

Halsont och trädgårdssysslor

I går vaknade både jag och Patrik med halsont och ont i öronen. Hjalmar var snorig men verkade pigg så vi packade in oss i bilen och åkte till stan för att hämta ut  paketet som man får från Libero på Lindex och så tänkte vi passa på att kika runt lite när vi ändå var i stan... Det är så sällan jag åker till stan nu och det är lite trist men på nåt sätt känns det enklare att ta sig till Birsta. Efter stan drog vi till Vårmässan, fick lite trädgårdinspiration och andra ideér, käkade langos och sedan hade nästan hela dagen gått och det var dags att bege oss till familjen Einarsson/Berg för grillning.

Det är ju så gott med grillat! Underbart. :) När vi kom hem sent på kvällen var vi dyngtrötta och slängde oss i säng på en gång.

Förkylningskänningarna var inte borta när vi vaknade i morse men inte kan man sitta inne i så vackert väder! ;) Ut fort för att kratta och bränna lite gräs! Jag har rensat några av rabatterna och plockat lite glasbitar i växthuset, där finns en miljon skärvor! Patrik har bytt däck och sedan har vi röjt undan här inne innan vi däckade i soffan där jag nu sitter med en sovande Patrik intill. Hjalmar sov i vagnen under förmiddagen men sedan ville han inte vara med längre... han har gråtit så fort jag släpper honom och hostar och snorar massor. Inte ville han äta heller utan det var bara vatten som dög. Vid halv nio somnade han äntligen så pass att jag lyckades lägga ner honom i sin säng utan att han vaknade och skrek så fort jag släppte. Stackars lilla älskling har nog inte varit så pigg i dag. Ingen feber har han haft men jag är lite lur på om vi kanske ska hoppa över babysimmet i morgon om han snorar och hostar då med.

Nu ska jag släpa med mig min sovande stora kärlek till sängen för att sova!

Hjälp!

I dag blev det klart att jag börjar jobba om tre veckor!! Patrik kommer vara pappaledig i sex veckor och jag kommer hjälpa till på Trädgårn under högsäsong. Jag trivs skitbra där, det är som jag skrivit flera gånger tidigare som mitt andra hem här i Matfors och att jobba just den här perioden med sommarplant och fler kunder är härligt. MEN... hur ska jag klara av att vara ifrån min lilla pojke hela dagarna?!

Han kommer att ha det jättebra med sin älskade pappa, det vet jag. Och jag unnar verkligen Patrik att få vara hemma, det här är ju lixom hans chans till pappaledighet då jag inte har några deltidsstämplingsdagar kvar och helst behöver jobba heltid för att det ska gå ihop ekonomiskt. Efter sex veckor bli jag hemma igen och då jobbar P. bara tre veckor innan semestern och så har vi fyra härliga veckor tillsammans.

Ja det blir säkert bra... jag får åka hem på lunchen och pussa lite på dem.



Hjalmar tränar lite på att sitta och det går ganska bra faktiskt. :)



Vi försökte ta en familjebild men det gick inte så bra... hahaha

I morgon blir det vårmässan och sedan grillning med fam. Einarsson/Berg! TREVLIG HELG!

Dagens Hjalmar



Hjalmar har fått sin första keps... lite stor och lite tidigt att bara ha keps ännu men den blir nog perfekt i sommar. Min lilla tuffing ligger just nu och sover inför babysimmet som vi snart åker till. Blir en snabb blogg då jag har lite att packa innan.

Vi har varit i Kramfors i helgen och träffat släkten, alltid lika mysigt. Men hur mysigt det än är så är det skönt att komma hem till "vardagen" och framförallt sin egen säng. :) Denna vecka är nästan fullbokad redan! Fullt upp att vara mammaledig.

Vill passa på att gratta Kicki Staaf som fick en flicka i natt! Stort grattis än en gång!! :)

Hjalmar badar i badkar!

För länge sedan...

Lite senare i år är det 10 år sedan jag och Patrik blev ett par... Jag kommer ihåg hur luften mellan oss plötsligt började vibrera och det kändes som att elektrisitet vandrade mellan oss fast vi satt en bit i från varanndra i soffan i trean som jag och Anna delade. Han som jag hade sagt och framförallt trott bara var en kompis och nästan som en bror till mig blev helt plötsligt någon annan och att inse det var rätt jobbigt. Han var ju inte direkt nåt vidare bra pojkvänsmaterial på den tiden!! Annat är det nu, nu har man uppfostrat honom! ;)

Nä men tänk vad bra det skulle bli! Nu har jag världens finaste kille och pappa till min son. Patrik jag älskar dig. Tack för att du står ut med mig.

Det är oxå 9 år sedan jag bröt ihop på jobbet som konsult och blev sjukskriven i ett år pga utbrändhet. Shit vad tiden går, samtidigt så känns det som ett annat liv och en evighet sedan. Jag kan faktiskt säga att jag har vunnit mycket av den erfarenheten. I dag har jag/vi ett helt annat liv. Ett helt annat tempo och andra prioriteringar.

Då mådde jag fruktansvärt dåligt.. först grät jag i nästan två veckor och när tårarna tog slut låg jag och stirrade in i väggen i den lilla ettan som Patrik hade i flera veckor. Att han stod ut är helt otroligt. I dag tror jag att jobbet i sig inte var enda orsaken utan att det var ett virrvarv av orsaker som klumpade ihop sig och till slut brast det när jag inte längre orkade tempot på jobbet. Utbrändhet låter ju ganska flummigt men jag tycker ordet är passande oavsett det handlar om jobb eller en kombination av saker.

Jag hade tur och fick en otrolig hjälp av läkare, psykologer, försäkringskassa och arbetsförmedling som ordnade möten och stöttade mig fast att jag bara grät och knappt fick ur mig ett ord på dessa möten. Jag hade en helt otroligt bra läkare på vårdcentralen som ordinerade promenader, choklad, bara humorprogram på tv och bara trevliga filmer samt nyhetsförbud. När jag efter ett år började arbetspröva var det just här i Matfors och tack vare det är vi här i dag.

Så det kan bli. Spännande att se vad som har hänt om 10 år till.

Ja nu blev det visst lite allvar i bloggen... det får väl gå det med.

Sakta men säkert framåt..

Uppochner spelar ingen roll..



Så här laddade jag och Hjalmar inför babysimmet i dag! Han satt hur länge som helst med boken och läste eller tuggade på den. Gullunge! :) Själv skaffade jag några till fräknar i ansiktet. Så härligt väder... helt underbart!



Babysimmet gick skitbra den här gången oxå! Lillkillen älskar att bada och plaska. Efteråt var hela familjen trötta och hungriga. Nu sover lillkillen för natten och vi ligger i soffan och slötittar på tv och bloggar.

Härliga söndag!

Här började söndagen med bus i sängen. Så skönt när vi alla 3 är hemma.



Himlen var alldeles blå och solen sken så det var bara att sätta Hjalmar i vagnen och gå ut i finvädret!



Fixade en liten penséplantering till bron.



Patrik står och eldar ved i grillen så vi ska få fin glöd senare.



Självporträtt i Hjalmars brillor.



Stekarna på solsängarna som åkte fram ur friggeboden! :) Där somnade vi sedan i solen jag och Patrik! Så skönt!



Grillade revbensspjäll som jag hade förkokat till lunch och dom blev så otroligt goda!



Nu ligger Hjalmar på golvet och roar sig själv men det är väl dags att vi gör oss redo för en ny härlig dag i solen! I eftermiddag blir det babysim igen! Härliga dagar!! :)

Barnloppis

I morse drog vi iväg till folkan på barnloppis.. det skulle öppna kl. 10 och vi var där fem i, då var det redan fullt med folk! Hade bestämt att vi skulle kika efter en gåstol och kanske några leksaker och vi hittade precis vad vi sökte + ett par jeans och en tröja i stl 74. Det är väl ett tag kvar tills han kan ha dem men jag gillade dem och så var det ju så billigt. :)
 

 

Hjalmar  har inte riktigt kläm på hur man går än.. han tar några steg fram nåt åt sidan och några bakåt men han nog snart lärt sig. Leksakerna var ju jätteroliga och låter som attan, men det får vi stå ut med. :)

När vi kom hem tvättade vi av alla leksaker och sedan kom grannarna på besök. Tvillingtjejerna hade blivit lite större nu, de är ju så söta. Ludvig visade att gåstolen kan vara rolig fast man fyllt 2 år och ville inte kliva ur den när de skulle gå hem igen.

Nu ligger grabben ute i vagnen och sover. Solen kikade ju fram till slut i dag, härligt! Jag är sjukt beroende av bra väder och får en massa ny energi när solen skiner. Patrik är och firar en arbetskompis som fyller 50 så jag poar på här hemma och nu ska jag sätta mig på bron i solen ett tag. Planterade några penseér i en liten kruka på trappen tidigare. Då är det vår! :)

Fredagsmys

Har inte haft någon större lust att blogga den här veckan... i måndags kom vi ju hem från fjällen och sedan har det bara rullat på. Tisdag var det föräldraträff på bvc, onsdag träffade jag och Hjalmar mammor och barn från föräldrautbildningen hemma hos Mari och hennes gullunge Isak där bjöds vi på jättegod tacopaj till lunch och vi surrade bort några timmar, alltid lika trevligt! :) Sedan kom Patriks brorsa hit och kollade hockey på kvällen. I går kom familjen Nordell ner från Krångkrå och käkade middag.. trevligt, det var länge sedan vi sågs.

Hjalmar fortsätter gilla pureérna och gröten... han smaskar i sig det vi bjuder på. Han har även fått testa majskrokar och smörgåskex, kexen slår krokarna men allt går ner förr eller senare. :) Han rullar nu även från rygg till mage utan problem, fixar att äta kex själv och hoppar lite i hoppgungan trots att den är för stor. Han sträcker fram händerna när han vill att vi ska ta upp honom och pussas med öppen mun. Han är så underbar och jag älskar honom så otroligt mycket! Efter att vi ställde om klockorna somnar han nu vid sjutiden på kvällarna, rätt skönt att han har fått rutin på det.

Nu blir det fredagsmys här hemma.. jag är trött och har mensvärk så jag känner mest bara för att krypa ner under en filt och kika på tv och äta godis.... Någon sa att man skulle slippa mensvärk när man fött barn.. det stämmer tydligen inte.

 
Liten Hjalmar i stor hoppgunga, armarna når inte upp.

Påsken i bilder

Härlig morgonpromenad!


Älsklingen njuter av stillheten...


Mormor har busat och pysslat med Hjalmar hela tiden! Här var han rätt trött..





Soliga härliga dagar... här med korvgrilllning för de vuxna och ersättning för lillen..


Busar med morfar i soffan..


Troja var oxå med som vanligt.


Och så Svante såklart...


Patrik, mamma och pappsen på besök hos släkten..


Där bjöds vi på påsklunch ute..


Vår lilla "gammgubbe"..

Det tar på krafterna att andas fjällluft... fick en ny gosehund av mormor oxå.



Tack för en skön helg!!

Det var några bilder från påsken... vi tänkte hinna se en film i kväll så det blir inte mer skrivet nu. Kram!
RSS 2.0