Sova... vad är det?


Vi försöker fortfarande vänja oss vid att vara tvåbarnsföräldrar... Har börjat hitta lite rutiner nu. Men jag undrar hur ensamstående föräldrar får ihop sina vardagar. Och hur kommer det bli när Patrik börjar jobba igen? Han är ledig denna vecka och nästa vecka sedan kör vi igång med jobb och dagis igen. Hjalmar kommer att fortsätta gå 15 timmar i veckan på dagis. Jag tror att han bara kommer tycka att det är roligt att få träffa andra barn och göra något annat än att gå hemma med mig och Engla hela dagarna.

Hjalmar har hamnat i någon slags trotsperiod.. det kan ju säkert ha att göra med att Engla kom. Han gör tvärtemot vad vi säger mest hela tiden. Och med för lite sömn i kroppen blir både mitt och Patriks tålamod inte de bästa. Vi är ju tvugna att säga ifrån när han trotsar och samtidigt får jag dåligt samvete över att vi mest bara skäller och säger ifrån till honom.....

Sömnen är nog det svåraste. Hjalmar vaknar ju vid sex varje morgon medans Engla kan sova till nio-tio. Eller ja hon sover ju mest hela dagarna, sedan somnar H. vid sjutiden på kvällen och då vaknar Engla till och vill vara vaken eller amma fram till elva-tolv på kvällarna. Under natten vaknar de om varandra, inte så sällan vaknar de av varandras gråt. Jag bara undrar när jag ska få sova.

Det kommer väl tids nog. Huvudsaken är att vi har två underbara ungar som jag älskar. Och våra barn har världens bästa pappa som jag oxå älskar.

Bilder från telefonen

Jag hade ju lovat lite nya bilder.. här kommer först lite bilder från telefonen. :)

Nykläckt Engla hos sliten mamma på förlossningen.





Morgonmys!


I går var vi en sväng till Norra berget för att kika på djuren och leka i lekparken.

Bebis-och-barn-bubblan...

Det har blivit dåligt med uppdateringar igen. Vi försöker att vänja oss vid att ha två små här hemma. Det går fint!
Hjalmar verkar så stolt över lillasyster... han pussar och kramar henne och oroar sig för henne när hon gråter.

De första dagarna hemma var Engla mest vaken under nätterna men nu har hon sovit i långa perioder i två nätter. I natt fick jag sova mellan elva och halv fem! Sedan ammade jag henne och så sov vi fram till åtta. Inte illa. :)

Har en del bilder i kameran som jag tänkt lägga upp i bloggen men Patrik och Hjalmar har kameran med sig till Sel där de hälsar på hans föräldrar. De åkte i går efter lunch och kommer tillbaka nu i eftermiddag. Gissa om det var tomt och tyst här hemma i går utan dem!

Vi har bestämt att lägga till ett namn till Engla.. Hon kommer heta Engla Nora Johanna, men tilltalsnamnet kommer vara Engla. Engla kommer efter min älskade mormor, Nora kommer av stället där både jag och Patrik har tillbringat våra sommrar i barndommen och Johanna kommer från Patriks mormor och så heter ju jag det i andranamn.

I måndags var vi till bvc för inskrivning och vägning och nu har lillgumman gått upp över födelsevikten. Hon hade lyckats gå upp 110 gram sedan vi vägde henne i lördags! Bvc-Agneta trodde att hon skulle bli stor fort om hon fortsatte i samma takt. Det är skönt att amningen funkar så bra. Ändå äter hon rätt sällan.. ibland kan det ju ta fem timmar mellan amningstillfällerna.

Ja nu blir det rätt mycket bebisbloggande igen. Vi lever i en liten bebis-och-barn-bubbla nu. Patrik är mest koncentrerad på Hjalmar och jag på Engla. Hjalmar har haft rätt fasta rutiner hela sommaren och vi har märkt att allt flyter på mycket bättre då han får äta, vila och sova på fasta tider. Patrik är hemma i fyra veckor till innan han börjar jobba, det känns jätteskönt.
RSS 2.0