Nu har lillasyster kommit!



Nu har Engla Johanna Claeson kommit ut till oss! 2910 g lätt och 49 cm lång kom hon i raketfart ut i natt den 25 juli kl. 01.58.

Jag sov dåligt och hade förvärkar natten innan så jag misstänkte att hon var på väg men sedan lugnade det ner sig över dagen. Hjalmar fick ändå åka med sin mormor & morfar till stugan. Vi passade på att sova, vila och äta ordentligt under dagen. Under kvällen började jag tveka och tänkte att det bara hade varit vanliga förvärkar som man kan gå med länge. Jag lurade med Patrik ut och vi spelade badminton en stund vid niotiden och när vi kom in igen så började jag känna lite värk igen men inget regelbundet.

Vid elva gick vi och la oss i sängen och då började värkarna komma lite regelbundet så jag började klocka dem med en app som jag laddat ner i telefonen. Det var ca 7 minuter mellan och rätt olika långa värkar. Efter en kort stund så blev det tätare och intensivare så Patrik blev lite nervös och gick och packade bilen. Jag tyckte att det inte skulle vara nån fara eftersom de på förlossningen hade sagt att det skulle vara 3 värkar på 10 min i en timma innan vi behövde åka in men passade ändå på att ta en dusch.

Hann knappt skölja av mig innan jag fick slänga mig över skötbordet och hade så jäkla ont att jag inte kunde röra mig. Jag förstod att det skulle gå snabbt så jag skrek efter Patrik som kom in från bilen och bad honom ringa till förlossningen på en gång. Vi åkte hemifrån vid halv ett och kl 01.02 satte de ctg på magen. Jag hade tänkt att jag skulle prova bedövning denna gång så jag bad Patrik ringa och be dem kolla om jag skulle kunna få det. Men då hon undersökte mig var jag helt öppen och hon berättade att krystvärkarna skulle komma när som helst. Jag kände mig som ett litet barn och var skiträdd att det skulle göra ännu ondare så jag bad om lustgas och sedan höll jag masken hårt resten av tiden. Klockan 01.58 kom hon sedan ut. En timma sedan vi kom in! Jag är så glad att de hade plats för oss i Sundsvall för till något annat sjukhus hade vi inte hunnit.

Jag fick åka ner till operation eftersom moderkakan satt fast. Men lilltjejen fick stanna med pappa under tiden. Vi fick ligga kvar på förlossningen i några timmar eftersom jag inte kunde röra mina ben efter bedövningen på operation men vid halv två hade både jag och Engla fått ok-stämpel och vi fick åka hem.

Nu tar vi det lugnt och vilar. Ska tillbaka på onsdag för PKU-prov och sedan hämtar vi hem storebror. Åh jag hoppas att han kommer klara det här bra. Min älsklingskille... <3

Laddar..

Nu får bebis gärna komma! Ja det är ju fortfarande 10 dagar kvar tills tiden går ut men ändå... I kväll laddar jag med hallonbladste.


Har inte lagt upp så många bilder i sommar. När vi var i stugan fick Hjalmar sin första fisk! Han var så stolt!


Fiske i båten...


Brorsan och Kristin hittade fina kantareller och bjöd på lunch...


Jag fick mysa med finaste Maja...


Hjalmar är så söt.. såklart vill han ha solglasögonen som hans pappa har dem i bland..

Bröllopsdag!



I dag är det 1 år sedan jag fick bli fru till den skäggiga mannen på bilden. Fast då var han inte lika skäggig. ;)
Vilken underbar dag vi hade, jag tror att det var den bästa dagen hittills i livet. Bröllopsdagen och så den dag Hjalmar kom till världen såklart.

Nu är det bara 14 dagar kvar till beräknad födsel på nästa barn.. Jag går bara och väntar nu.

Fick en glad överaskning när jag loggade in på försäkringskassan för en liten stund sedan. De har nu ändrat sig och godkänner min sjukskrivning sedan jag skickade in ett nytt kompletterande sjukintyg! Så skönt!

P.s Jag älskar dig Patrik!!

Vecka 38

Jag har faktiskt inte ont alls i bäckenet längre! Det måste ha hoppat tillbaka av sig självt. Lika plötsligt som det kom var det bara borta en dag. Underbart.


Nu har jag börjat fundera på vad som ska med i bb-väskan men har inte packat ännu. Det börjar vara nära nu.

Tredagarsfeber


Det blev inte en lika glad kille på bild i detta inlägg. Hjalmar har haft 40 graders feber hela helgen och i dag kom utslagen. Måste ha varit Tredagarsfebern. Idag har han i alla fall varit feberfri och lite piggare, det är skönt.

Vi som hade besök av brorsan med familj och mina föräldrar i helgen hann inte med att träffa dem så mycket då vi satt på akuten så gott som hela lördagen eftersom sjukvårdsrådgivningen tyckte vi skulle åka in med lillkillen då han haft så hög feber och riskerade att vara uttorkad. Det var ändå skönt att de tog en massa prover och konstaterade att det måste vara ett virus i alla fall.


Trots utslag har han varit bra mycket piggare  idag och eftersom det var så varmt fick han bada lite i poolen när grannpojken kom förbi. Hjalmar älskar ju verkligen att bada!

Själv har jag varit helt matt hela dagen och borde väl ha krypit i säng nu. I dag kändes värmen lite jobbig.. magen känns stor och tung nu. Jag är dessutom lite rädd att den håller på att förbereda sig inför förlossning genom att tömma hela systemet. Ja, jag vet att jag har tjatat om att jag vill att bebben ska komma snart men nu gruvar jag mig lite inför förlossningen! Inför den här gången vet jag ju att det kommer göra så jäkla ont. Det visste jag ju förra gången oxå men jag kunde inte riktigt föreställa mig hur det skulle vara ändå...

Fredag

Eftermiddagen har spenderats i Birsta.. vår grill ramlade sönder för några dagar sedan när jag skulle flytta den så idag har vi handlat en ny klotgrill. Det blev oxå en tur till Ica Maxi för diverse inköp, en sväng på Mediamarkt och middag på mc Donalds. När vi till slut kom hem var var det tre mycket trötta personer som steg ur bilen. Patrik har blivit dyngförkyld, Hjalmar är lite hostig han med och så var det ändå sovdags för honom och jag blir så jäkla trött av att gå. Märker direkt av när jag går för mycket då gör det ont och jag blir helt slut.

Patrik somnade så sött strax innan Hjalmar hann somna så nu sitter jag här själv och tuggar på en ölkorv som är så stark att jag lär få lida för det i natt (halsbränna!).... men jag kan inte låta bli i alla fall.  Blir nog en tidig kväll för mig med. I morgon är det dags för den årliga sommarfesten hos våra vänner i Rännö, då vill jag vara pigg. Hoppas hoppas att mina grabbar är piggare tills dess!!

En som verkar pigg är bebben i magen.. Där bökas det runt väldigt i kväll. På måndag ska vi få kika på den igen! I dag är det en månad kvar till beräknad förlossning. Egentligen skulle jag ha varit föräldraledig from måndag men eftersom jag nu är sjukskriven kommer Patrik vabba i två veckor och sedan har han semester i fyra veckor och då räknar vi med att bebisen har kommit så då blir det 10 pappadagar därefter. Det betyder att vi från och med nu kommer att vara hemma tillsammans de kommande 8 veckorna!! Shit pommes frites vad länge!  

Nån bild måste jag ju visa oxå. Vårt lilla busfrö i köket tidigare i dag.... Han har fått en fin liten bondbränna trots ivrigt smörjande med solskyddsfaktor. Älskade fina unge!

RSS 2.0