Bilduppdatering

Slänger in några bilder innan jag slänger mig i soffan.

Först några bilder på mina badpojkar. :)



I lördags hade Matfors skyltlördag och alla barn som var tomteklädda fick paket av tomten. Det var -17 grader och tur att vi köpte en stor tomtedräkt till Hjalmar så att vinteroverallen rymdes innanför.


Nu har vi jul i huset! Några tomtar har fått flytta in oxå. Men granen får komma in senare!



Mammas gladskit vid lunchen i dag...

Dålig header!!

Lekte lite i Photoshop med en ny header... den blev inte bra alls men nu har jag ju tagit bort den gamla! Det får vara såhär ett tag för nu i kväll orkar jag inte mer. Så jag säger gonatt!

Helgen

I helgen har vi bara varit hemma! Det har varit så mysigt! Vi har faktiskt tjuvstartat lite med adventsgrejer.... (nu kommer jag få skäll av mamma!) ;) Såg att flera här i området hade stjärnor och stakar tända i fönsterna i går så då kunde jag inte hålla mig längre! Jag bara älskar advent, det är så mysigt!







I helgen trillade vi drygt 2 kilo köttfärs och gjorde köttbullar. Superbra att stoppa i frysen. Små små goda blev dom!
Så idag bjöd vi familjen Einarsson/Berg på köttbullsmiddag och nybakad mjuk pepparkaka till efterrätt. Trevligt. :)



Jag hittade igen fårskinnet i boden så jag tog in det och la det på golvet framför kaminen eftersom det var så kallt. Där älskar nu Hjalmar att sitta och mysa så jag tror att det får flytta in i vardagsrummet över vintern.





Troja myser mest i vardagsrummet numer hon med. Hon är inte så förtjust i kylan utan ligger hellst inne hela dagarna.


Nu blir det lite mys i soffan med min man innan det är dags att krypa till sängs. Nu hoppas jag att min förkylning är på väg att försvinna så kanske vi kan ta oss iväg till öppna fsk den här veckan! Jag känner mig rätt instängd efter två veckor med förkylning...

Over and out

Hjalmar sjunger

Blivande idol månne?? ;)

Killen överallt!

Jag som sällan är sjuk har gått och blivit tokförkyld. Har ingen ork alls.. i går låg jag i soffan mest hela dan och Hjalmar hade nog skittråkigt. Jag tog bort soffbordet och laddade med leksaker på ryamattan så att jag kunde ha koll på honom och så låg jag där och skakade av feberfrossa. Så idag har Patrik fått vara föräldraledig så jag kunde vila upp mig och Hjalmar ha en lite roligare dag. I dag känner jag mig lite piggare och var med dem ut i snön en stund i alla fall. :)

Angående rubriken så skulle jag ju berätta om att Hjalmar är toksnabb och överallt! Gullunge där!




Så här såg det ut när vi var ute i dag... Det var spännande med snö tyckte nog Hjalmar, men oj vad jobbigt att gå på!
Han låg ner mesta tiden men till slut var även han jättetrött efter att ha trillat massor av gånger.










Olika ansikten

Måste bara bjuda på några fler bilder av mammas stolthet.. det är så fascinerande att de har så många ansiktsuttryck fast de är så små!





Popcornkakor

Till Hjalmars kalas testade jag att göra lite nya kakor... några som blev mångas favorit var de här Popcornkakorna.  De är förvånande goda. ;)



POPCORNKAKOR

1 1/2 dl socker

100 gr smör

0.75 dl olja

3 dl vetemjöl

0.75 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 liter micropopcorn (färdig poppade)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Poppa popcorn. Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt lite olja i taget under kraftig vispning. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör om tills allt har blandat sig väl (om degen är för hård, tillsätt några droppar olja till, den ska ha konsistensen av en mördeg). Tillsätt popcornen. Kör några varv med elvispen tills det att allt har blandat sig samman. Forma kakor med händerna. Grädda ca 12-13 minuter i mitten av ugnen.

(Receptet hittade jag hos Fröken Fru)

Tisdag i Birsta

Patriks bankkort har blivit skimmat.. sånt tror man ju ändå på nåt sätt inte ska hända. Men det gör det, så var vaksamma. Banken lovade snabbt att sätta in uttagen summa tillbaka på hans konto, så det var ju bra iaf. Men jag undrar vad pengarna gick till.

Eftersom Hjalmar fick pengar till vinterskor av sin farmor och farfar Roland så begav vi oss till Birsta i går. Inhandlade ett par Kuomastövlar åt honom som verkar bra. Det är ju jättesvårt att veta vad som sitter bra, men de ska visst vara varma, lätta är de oxå.



När det blev pengar över så gick vi på Polarn o Pyret och handlade upp resten. Det blev en tröja och en body till lillgrabben. Jag gillar deras kläder.





Eftersom det var tisdag eftermiddag så hade Birsta City-huset familjekväll och då brukar de ha en trubadur som spelar på övervåningen. Hjalmar blev helt tagen av grabbens sång och stog helt stilla och kikade på honom under flera låtar! Patrik och jag kunde inte hålla oss för skratt han såg så liten och söt ut där han stod och diggade.



Lånade den här bilden från Patriks mobil och då hittade jag den här:



En alldeles färsk Hjalmar på förlossningen! Tänk att det redan är ett år sen....!

RSS 2.0