62 dagar kvar??

Det blir ett kort inlägg.. jag har en del bilder från vår härliga helg som jag tänkt lägga upp men det gör jag inte denna gång. Jag kikade just igenom bloggen lite och råkade på babytickern i ett tidigare inlägg.. i dag är det 62 dagar kvar till beräknad födsel! Vad nära det låter!! Hjälp... 

Har kraftiga sammandragningar varje dag nu. Speciellt om jag stressar upp mig eller rör mig lite extra. Med extra menas ganska enkla saker som att springa ikapp Hjalmar eller bära en matkasse tex. Det hade jag aldrig när jag väntade Hjalmar vad jag kommer ihåg. Lite otäckt tycker jag faktiskt. Jag vill inte att bebben ska komma redan.
Samtidigt som jag känner mig frustrerad över att knappt röra mig är jag otroligt trött och skulle kunna sova hela tiden. Så nu ska jag dammsuga och klämma i mig lite lunch så jag hinner vila en liten stund innan det är dags att hämta på dagis.

Njutning....


Här bjuder jag på en del av vad jag har njutit av de senaste dagarna.
Fina pioner, mina älsklingar, jordgubbstårta, fint väder och härliga soltorkade sängkläder...

Nu är det dags att ta tag i denna dag.. jag har tänkt fylla den med diverse pyssel. Ska börja med mig själv som behöver en dusch, lite nytt lack på händer och fötter och blekning av hårrötter. Jag vill ju vara lite fräschare inför helgens bravader! Ser fram emot spa och hotellvistelse i morgon.

För övrigt känner jag mig lite piggare idag!! Tog tag i saken och ringde vårdcentralen i går vilket resulterade i medicin som ska göra mina bihålor mindre svullna och onda. Idag har redan värsta huvudvärken och nästäppan släppt och jag kan i alla fall luta huvudet lite framåt utan att det håller på att sprängas. Ska fortsätta med tabletterna i fjorton dagar till så då hoppas jag att det är borta sedan annars skulle herr doktor fixa så att de spolar ur mina bihålor och det låter ju inte speciellt trevligt.

Grattis Älskling!


Älskar dig Patrik!

Idag firar vi Patrik som fyller 36 år! Tänk att det är hans 11:e födelsedag som jag får vara med och fira... time flies.  Till helgen ska bara vi två mysa med hotell och spa sedan blir det 40-årsfest på lördag hos Jens. Hjalmar ska få vara hos mormor & morfar hela helgen, det kommer han gilla.

Tisdag

Det är snart dags att åka till dagis och hämta hem busungen men jag hinner ett snabbt inlägg. Har ränt runt hela dagen. Började med barnmorskan i stan kl 9 och sedan har jag åkt runt hela Birsta i jakt på födelsedagspresent till Patrik. Hittade tyvärr inte det han hade önskat sig och fick planera om.. nu kommer han nog bli besviken är jag rädd.. Sedan har jag jagat sättpotatis åt mamma och kikat lite på andra grejer. Var till skomakaren här i Matfors för att jag hoppades att han kunde laga dragkedjan på Hjalmars nya skor men se det ville han inte. Tråkigt. Jag ska försöka ringa butiken och se om jag kan reklamera dem med post eftersom de köptes i Lofsdalen i påsk.

Nu har jag precis kommit hem och slängt i mig en sen lunch. Jag skulle egentligen bara vilja leva på godsaker nu, har inte någon större matlust. Men det går ju inte!

Hos barnmorskan gick det bra idag. Superbra blodtryck igen 115/66. Magen hade växt lite mer än sist och hamnade på 31 cm. Ingen äggvita i urinen och lillans hjärtslag låg på 132 slag/min. Annars har de alltid varit 148 men bm sa att det kan bero på om de sover eller är vakna. Nu har vi gått in i vecka 31, det går ganska fort nu.

I eftermiddag tror jag att vi ska ta det lugnt här hemma... ute blåser det massor så jag har ingen lust att vara ute. Patrik ska till rännöbadet och fortsätta bygga ihop nya lekställningen så Hjalmar och jag får klara oss själva i kväll.

Nä nu är det dags att åka!

Nu blommar det!


Nu blommar körsbärsträden så vackert här hemma. Just detta träd fick vi förra året av brorsan och Kristin och jag är så glad över att det har klarat sig trots både hård vinter och en massa snö som tog med sig två av grenarna.

Tiden spenderar vi mest ute. Det finns ju hur mycket som helst att göra i trädgården... tyvärr går det rätt långsamt för mig då jag känner av fogar och växande mage. Men vi försöker ta en sak i taget, det som blir över finns ju kvar! :P

Usch...

... nu kryper jag ner under täcket och hoppas att morgondagen bjuder på mer energi och glädje...
Roligare än så blir det inte bloggat i dag. Natti natti!

Älska en till?

I dag vaknade jag helt plötsligt upp och fick lite panik. Vi har ju inte planerat någonting inför bebbens ankomst. Har inte funderat på om det är något som behöver handlas, har inte kikat hur det är med babykläder, har inte påbörjat renovering av Hjalmars nya rum.

Nu är vi ju bara i vecka 30 ännu, men jag vet att tiden går ganska fort och ännu fortare under sommaren. Hjalmars nya rum behöver ju inte vara klart till bebisen kommer men hur mycket ork och tid kommer vi ha till hösten som nyblivna tvåbarnsföräldrar? En plats för förvaring av kläder och sånt måste vi nog fixa innan i alla fall.

Det är så konstigt att det känns så otroligt overkligt. Jag kan inte rikigt ta in att vi ska bli föräldrar igen trots att jag känner den lilla röra sig där inne hela dagarna och nätterna. Jag kan inte heller tänka mig hur det skulle kunna bli... kan man verkligen älska ett barn till lika mycket som jag älskar den där lilla pojken som nu ligger och sover så sött här hemma??

Välkommen vecka 29!

I dag har jag varit en sväng till barnmorskan. Jag tyckte det var alldeles nyss som vecka 28 kändes långt långt borta och det var dags att börja gå oftare till barnmorskan. Men nu är det dags för lite tätare besök. Nu kommer jag gå dit varannan vecka fram till v 32 och sedan en gång i veckan. I vecka 32 ska jag dessutom göra tillväxtultraljud och glukosbehandling så då blir det körigt.

I alla fall så var mina värden hyffsade... v 28+0 i dag
Blodtryck 140/70
Blodvärde 114
Sockret 5,7
Vikt +2 kg
SF-mått 27 cm
Bebbens hjärtslag 148/min

Japp nu vet ni det. Inte så intressant kanske men...

Nu ska jag slänga mig i soffan och slöa en stund innan det är dags för sängen. Har varit på språng hela dagen! Passade på att springa i Birsta efter barnmorskebesöket och sedan har vi har middagsgäster, lyxade lite med grillat idag. :)

Två bilder på mammas stolthet bjuder jag på...



Pappa upp i dagen.. gillar maskiner. :)

Tjock arbetssökande!

Har just haft en mailkonversation med min handläggare på arbetsförmedlingen.. jag måste säga att jag har haft tur med mina handläggare och det är aldrig några problem. Nu skulle jag ha hört av mig för en ny handlingsplan för några dagar sedan, glömde bort det och skickade snabbt iväg ett mail om det i dag. Då fixar han en ny handlingsplan som kommer gälla fram till den 4:e juli då jag tänker börja vara föräldraledig igen och sedan avskriver han mig. Inga jobbiga turer in till stan för att besöka arbetsförmedlingen här inte! Skönt.

Det där med jobbsökeri känns lite svårt nu. Jag måste självklart söka jobb hela tiden. Men de arbeten som bara gäller över sommaren känns lite onödiga att söka.. de flesta vill ha någon som jobbar juni, juli och augusti och jag kan ju bara jobba i juni. Det känns som att jag slösar med deras tid när jag ändå söker. Och sedan vet jag inte hur man ska berätta om det... ska jag berätta redan i ansökan att jag planerar att bli föräldraledig eller ska jag vänta till eventuell intervju? Skulle jag bli kallad till intervju kommer de ju se på en gång att jag är gravid för jag har ju blivit så himla tjock denna graviditet! Jaja, hittills har jag gjort lite olika... det beror på vad det har varit för arbeten och om jag ska vara ärlig, hur gärna jag har velat ha jobbet.

Idag skulle jag ha städat inne medans Hjalmar är på dagis... men har inte börjat ännu... ligger med halsont, huvudvärk, hosta och snuva igen! Eller fortfarande kanske.. jag trodde att jag var bättre i någon vecka nu då det var bara snuva kvar men där vart jag lurad. :(

I helgen får vi besök av mina föräldrar från Kramfors! På lördag vankas 70-årskalas i Timrå. Ska bli skoj att träffa släkten! Nästa helg kommer Patriks mamma med man så då blir det oxå Kramforsbesök här.

En hel massa bilder!

Jag hade ju lovat en bilduppdatering.. Här kommer en hel hög med bilder från senaste tiden!

Sandlådan blev poppis!




Vi har hunnit grilla flera gånger och ätit ute! Härligt! (Fast idag är det så jäkla kallt så jag dör!)



Hjalmar gillar grillat och tzatziki. :)



Några bilder från påsk i stugan.. Patrik fick en fin öring.



Brorsan med lilla söta Maja.



Korvgrillning utanför stugan.



Hemma igen... Hjalmar rider på krokodilen. :D



Oj bilden blev på tvären men ni ser nog ändå.. Lillkillen har blivit riktigt haj på att bygga ihop duplo och han är superstolt! :)



Ok det var allt för idag... nu ska jag göra kväll och hoppas på en bättre dag i morgon. Idag har jag varit så jäkla trött och less. Natti natti!

Hjalmar hjärta cyklar

Hjalmar älskar cyklar och när vi går till och från dagis kan han beundra dem i alla evighet. När vi är i lekparken försöker han sno de äldre barnens cyklar.. I dag var Patrik och köpte en övningscykel, den är fortfarande för stor för Hjalmar men han var överlycklig när han fick sitta och bli puttad runt runt. Nästa sommar är den nog lagom stor.
RSS 2.0