73 dagar kvar

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 24 aug 2009.
Du blev gravid ungefär Fre 13 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 207 av 280. (73,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 3 fulla dagar (v29+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 5 nov 2009
Du har 73 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebisen: I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hmmmm... jag tycker fortfarande att det på ett sätt känns overkligt! Ändå så känner jag av graviditeten mer och mer. Blir lättare andfådd, har svårt att veta hur jag ska ligga för att sova och vaknar av sendrag i vaderna när jag väl har somnat! I natt vaknade jag av att jag skrek riktigt högt rakt ut, stackars Patrik måste ha blivit jätterädd! Vaderna krampade nåt så fruktansvärt så idag känns det som att jag går omkring med två klumpar till vader. =)

Tack mamma & pappa!

Eftersom jag jobbar min lååånga helg denna vecka så har jag mycket tid hemma under själva veckan och det känns så skööönt! Jag känner mig sugen på att pyssla här hemma, kanske baka, bygga ihop byrån som vi köpt till barnrummet, frosta ur frysen och sånt pyssel. Sedan får vi se hur mycket som blir av.... jag är ganska trött och slö nu. En sida av mig skulle vilja ligga på soffan och läsa hela dagen oxå.

I går hade vi besök av mina älskade föräldrar! Mamma och jag hade en mysig heldag i Birsta med shopping medans pappa och Patrik var här hemma och fixade fläkten i bilen. Jag vet inte hur vi någonsin ska kunna tacka tillräckligt för all hjälp och allt som vi får av dem! Det är alldeles för mycket. Jag är så glad och nöjd bara av att få träffa dem.

Nu har nästan hela förmiddagen gått och jag sitter bara framför datorn, kanske dags att försöka göra någon nytta då!

Uppe i ottan!

Jag börjar jobba tidigt i dag! Det är sällan jag börjar före 10.30 så jag kan inte påstå att jag är van att kliva upp. Nu fick jag i alla fall lite tid över innan det är dags att promenera iväg.... måste ju berätta att vi beställde barnvagn i går! Efter mycket velande hit och dit så blev det denna....



Liggdel, sittdel, skötväska, regnskydd och myggnät för endast ca 3500:-. Då är det inte nåt fint känt märke på den men den verkar bra! Hittade den på annaaxel.se.

Ha en bra dag!

Barnvagn?



Vi har varit och kikat på barnvagnar i dag! Eftersom vi hört att det kan vara 10 veckors väntetid så börjar det bli dags att bestämma sig.... Vilken djungel det är!

Patrik blev i alla fall kär i en sandfärgad Cresent Classic vagn, jag tyckte oxå att den verkade bra och fin. =) Så vi får se hur det blir. Det känns i vilket fall lite overkligt att det ska vara dags att kolla vagn redan... Roligt men overkligt.
RSS 2.0