Grattis älskade Hjalmar!

I dag har vi firat Hjalmars 2-årsdag! Till hans stora lycka kom mormor & morfar ner i går och sov över tills i dag så vi blev många som sjöng för honom i morse. Fast han var ju först vaken som vanligt. :) När han somnat i går så passade vi på att blåsa upp ballonger som vi satt upp lite här och var. Han blev ju jätteglad förståss.

Sedan blev det paket öppning. En massa fina paket har han fått i dag! Det var leksaker, fina kläder, en ny bok, Lilla röda traktorn-filmer och pengar. Vi har fikat gofika och tårta i två omgångar och så stannade flickorna Berg med föräldrar på tacomiddag. En härlig dag med andra ord och det var en nöjd, trött kille som kröp ner i sängen i kväll!

Underbara älskade Hjalmar!

Engla 3 månader



I veckan har vår lilla prinsessa Engla hunnit bli 3 månader! Hon är nu en glad och nöjd tjej för det mesta. Nyfiken och busig. Hon ler mycker och någon gång då och då lyckas hon få fram ett gulligt skratt. Hon och kittlig som attan och det speciellt vid armhålan. Är hon trött så lägger jag henne i sin säng och så somnar hon själv där om hon inte har hunnit somna vid bröstet. Napp totalvägrar hon, likaså nappflaska... men tummen sugs det ofta på. Vikten ligger nu på 5550g och hon är 59 cm lång. Engla älskar att titta på storebror, så fort hon ser honom så ler hon stort. Mina armar blir vältränade då hon gärna vill hoppa upp och ner på min mage mest hela tiden då hon är vaken. Hon vill inte ha huvudet lutat bakåt längre utan kämpar för att komma upp till mer sittande ställning.

En underbar liten tjej är det och jag älskar henne mer för varje dag.

5 minuter



Har bara 5 minuters batteritid på datorn kvar  så det blir ett snabbt inlägg då jag vill hålla mig i köket för att ha koll på engla som sover ute i vagnen... har haft en skön morgon med familjen och sedan drog jag iväg på barnloppis och fyndade litegrann. hade hoppats på att hitta mer kläder till hjalmar som drar iväg på längden men det finns ju mest tjejkläder eller större killkläder. nu verkar vi få soffan såld, äntligen.

oj måste sluta... det räckte visst inte ens 5 min. Trevlig helg!!

Hjalmar blir 2 år snart..

Nästa helg fyller vår älskade son två år. Behöver jag skriva att de två åren har gått hur fort som helst? För tillfället har vi våra duster som tex i går när jag skulle hämta på dagis och han inte ville hem utan exploderade, la sig på golvet och skrek och skulle inte följa med eller ens klä på sig.
Han är otroligt envis och vet vad han vill. Snabb som attan, jag hinner knappt ikapp honom. Ett av favoritorden just nu är "dumma"... dumma mamma, dumma Engla eller dumma pappa får vi höra. Andra stunder är han så otroligt gullig. Vill kramas och pussas, bädda ner nallarna, ha lillasyster i knäet, hålla handen osv. Han älskar att bygga lego, leka med bilar och traktorer, måla, baka, diska och vara ute eller busa med kompisar.


Sedan är det de stunderna när han vill klara sig själv... Igår fick han visst för sig att hälla upp mjölk själv, vilket resulterade i tomt mjölkpaket och mjölk över bord och golv istället. Strax innan var golvet fullt av jord då han hjälpte mig att dra upp morötter ute och ville smaka så han tog helt enkelt en hel knippe morötter med massor av jord på och sprang in och skakade av jorden på köksgolvet innan han började skölja av dem.


Efter middagen så pysslade han själv på sitt rum och vi reagerade på att det var så tyst så Patrik smög dit och kom på honom med att måla sin säng med en tuschpenna han lyckats få tag i...


Det kommer nya ord varje dag nu ur hans mun. Några ord/meningar säger han ofta som tex...
"Jag vill ha den"
"Vill hova" = vill sova
"Brum" = bil
"Muu" = Ko (såklart!)
"Gå in!" = Jag vill gå ut (eller gå in, men det är mer sällan då han älskar att vara ute)
"Ingla" = Engla
"Pinne" = Pinne eller stolsben ellr sånt som ser ut som pinnar.
"Bäjon" = Päron
"Baan" = Banan
"Kaka" = Jag vill ha en kaka, men kan oxå betyda att han vill gå till sandlådan och göra sandkakor.
"Min!" = Min

Ja det finns ju en hel del mer men jag kan ju inte rada upp allt. Tycker bara att det är roligt att dokumentera några här.

I vilket fall så älskar jag honom över allt annat, han är alldeles alldeles underbar!  

Härlig helg!

Vilken härlig helg vi har haft. Har pysslat här hemma, både ute och inne, myst med vänner och familj. Nätterna har varit lugna. Underbart! Nu ska jag krypa i säng. Godnatt!

Fredagsmys



Äntligen helg! Har faktiskt inte mycket planerat i helgen. Den här veckan har vi hunnit med att få in all ved och utemöblerna så nu ska vi väl börja med att tömma stuprännor och kanske kratta lite så det blir väl att vara ute om det är fint väder. Den här veckan har jag och Engla dessutom försökt sova under tiden Hjalmar är på dagis och det har gjort under med mitt humör och tålamod. Mornarna är som en mardröm när man ska upp och inte har sovit bra, men eftermiddagarna har varit mycket bättre. Hade möte på bvc i dag och där fick jag lite tips på hur vi ska testa att få Hjalmar att sova bättre. Om han sover bättre tror jag att Engla gör det oxå. Förra helgen sov hon ju hur bra som helst. Från fredag till lördag vaknade hon och åt en gång, och natten mot söndag sov hon från 21.30 till klockan sex utan att vakna en gång! När sedan Hjalmar och Patrik kom hem igen så blev det som vanligt, nu vaknar hon minst tre gånger under natten.

Men... nu är det helg igen och det är så skönt. Jag älskar när vi alla får vara hemma tillsammans. Nu ska jag krypa ner intill Patrik i soffan och mysa framför Idol! Trevlig helg!

Tunnbröd och konstiga kommentarer..

Det kanske inte kommer upp några gardiner i helgen... Jag är rätt trött efter en dag i bagarstugan på Midälvagården. Men det har varit en härlig dag. Jag tycker vi ganska bra kläm på hur man gör och de sista kakorna var riktigt fina. Idag har vi gjort hårt tunnbröd och i morgon ska vi göra mjukt. Mmmm..

Engla har varit vaken mest hela dagen idag med. Hon somnar i min famn men vill inte gärna sova någon annanstans... Jag önskar faktiskt att hon kunde gilla nappen, men hon totalvägrar och det är bara jag som gäller. Då får jag hela tiden höra att jag skämmer bort henne, men hur gör man?? Ska man hellre låta dem skrika än ta upp och trösta?

Det är vissa kommentarer som återkommer ofta när man har en liten bebis och några förstår jag inte riktigt. Rätt ofta frågar någon "har du mat till henne?" Vad ska man svara på det..? Nej, jag låter min bebis svälta? Eller "är hon snäll då?" ... Nej jag har fött en otroligt elak liten bebis? Sedan är det där med att skämma bort de små.. "Jaha, här har vi en bortskämd liten bebis, någon har tagit upp henne för snabbt när hon skriker..." Vad tycker de att jag ska göra? Ska jag ignorera barnet när det skriker? Varför återkommer de här kommentarerna hela tiden?

Nog om det. I kväll blir det tidig kväll om jag lyckas somna. Verkar vara lite övertrött då jag har svårt att somna när jag väl får chansen tyvärr.

Här en bild på några av alla tunnbrödskakor som bakats i dag. Det här var de första som blev klara.

Fredag kväll

Sitter här hemma med Engla sovande i soffan. Patrik och Hjalmar är hos svärföräldrarna så här är tyst och lite tomt. Idol går på tvn i bakgrunden och jag tänkte passa på att blogga nu innan jag kryper ner i sängen och laddar för i morgon. I morgon och på söndag ska jag nämligen få lära mig att baka tunnbröd!

Patrik har varit hemma med oss hela veckan och det har varit underbart. Nu har vi hunnit med lite mer här hemma. Men det är mycket kvar innan vi har förberett allt inför vintern. I onsdags tog vi bil och släpvagn och åkte till Kramfors. Mina föräldrar ville bli av med sin soffa då de har köpt en ny och den ville vi gärna ha. Jag var lite rädd att den skulle vara för stor men nu när den äntligen, efter att vi fick skruva isär den för att den skulla komma in, står på plats så är jag jättenöjd. Är det kanske någon som är intresserad av en trea och en fotölj i brund/beige tyg så hör av er. ;) Vårt vardagsrum ser numer ut såhär... (gardinerna ska jag sätta upp i helgen..)


Engla softar i nya soffan..


Gullungen


Hjalmar har blivit en hejjare på att bygga med duplo!


Han vill gärna ha applåder för sina byggen.. :D


Gullunge


Jag är så glad och stolt över våra barn. Hjalmar tycker verkligen om sin lillasyster och Engla skiner upp så fort Hjalmar kommer i närheten.


RSS 2.0